0.1 C
Nederland
januari 21, 2025
VPRA
Image default
Zakelijk

Welke soorten handwikkelfolie zijn er allemaal?

Wanneer je vaak palletladingen verstuurd, maak je natuurlijk ook altijd gebruik van handwikkelfolie. Maar wist je dat er een heleboel verschillende soorten handwikkelfolie op de markt verkrijgbaar zijn. Niet alleen heb je transparante wikkelfolie voor je pallets, maar je hebt ook nog folie verkrijgbaar in het pikzwart. Deze beschermt uitermate goed tegen diefstal. Ook is er nog gekleurde handwikkelfolie die meteen je hele magazijn opfleurt. Maar wist je ook dat er een dunne variant is? En dat er ook nog een mini-variant van wikkelfolie op de markt is? In deze blog vertellen wij je graag wat meer over de verschillende soorten handwikkelfolie.

Wat is handwikkelfolie?

Voordat we meteen in het diepe duiken, is het belangrijk om even vast te stellen wat handwikkelfolie nu precies is. Handwikkelfolie is één van de twee kleine ondersoorten van wikkelfolie. Wikkelfolie is eigenlijk de verzamelnaam, voor alle soorten wikkelfolie. Hierbij maak je eigenlijk onderscheid tussen drie soorten en dat is tussen handwikkelfolie, bundelfolie en machinewikkelfolie. De eerste wordt, zoals de naam al doet vermoeden, aangebracht met de hand en de laatste met een palletwikkelaar. De folie wordt gebruikt om pallets mee in te wikkelen. Hierdoor is de palletlading goed beschermd tegen vocht, stof en vuil. Daarnaast is een palletlading met een laag folie een stuk stabieler.

Op het kleine broertje van handwikkelfolie, de bundelfolie, gaan we verderop wat dieper in.

Dikker, dunner, dunst

Als je kijkt naar handwikkelfolie dan ligt de standaarddikte tussen de 17 en 23 micron. Deze wikkelfolie is prima voor je standaardladingen. Heb je nu een hele zware of kostbare lading? Dan kun je nog gaan voor een stuk dikkere folie, namelijk die van 35 micron. Deze folie is sterker, steviger en heeft een hogere perforatieweerstand. Je kunt tegenwoordig echter bij handwikkelfolie ook erg dun gaan. We komen dan uit bij nanofolie. Een nanofolie is soms wel maar 10 of 12 micron dik. Dat is echt dun. Deze folie is echter oersterk, doordat hij is opgebouwd uit meerdere lagen. Je verbruikt echter minder plastic, waardoor nano handwikkelfolie een erg duurzame keuze is.

Mini handwikkelfolie: keihandig om te bundelen

We hebben het al gehad over dunne en dikke handwikkelfolies, maar we kunnen ook nog kijken naar de breedte van een handwikkelfolie. Een standaard folie heeft een breedte van circa 50 cm. Hiermee kun je vrij grote oppervlakken voorzien van folie. Echter in sommige gevallen, heb je helemaal geen 50 cm nodig. Bijvoorbeeld wanneer je simpelweg wat latjes wilt bundelen. In dat geval komen we terecht bij de mini wikkelfolie, die ook wel bundelfolie wordt genoemd.

Technisch gezien is dit geen handwikkelfolie, maar wel leuk om te noemen. Met bundelfolie van 10 cm breed kun je snel en efficiënt dingen aan elkaar bundelen. Ook kun je er een hele doos mee inpakken, om deze zo te beschermen tegen vocht, stof en vuil.

Gekleurde handwikkelfolie

Over het algemeen wordt er vooral gebruik gemaakt van transparante wikkelfolie. En dit is ook niet zonder reden. Je pallet ingewikkeld in een transparante folie ziet er netjes uit en daarnaast houd je altijd goed zicht op wat er op je pallet staat. Dit geeft overzicht in je magazijn en je klant ziet ook meteen wat er op de pallet staat. Je kunt echter ook kiezen voor gekleurde of zwarte wikkelfolie. Met gekleurde folie kun je op een efficiënte wijze verschillende klanten een bepaalde kleur toewijzen. Ook verschillende ritten kunnen worden toegewezen aan een specifieke kleur. Zwarte handwikkelfolie zorgt er weer voor dat je niet ziet wat er op de pallet staat. Dit voorkomt diefstal.

https://www.profipack.nl/folie-zakken/wikkelfolie/handwikkelfolie