VPRA
Image default
Wonen

Drie verschillende soorten vijvers voor bij jou in de tuin

Wil jij een vijver aanleggen in je tuin, dan moet je nadenken over welk type vijver het beste bij jou en je tuin past. Wil je een natuurlijke uitstraling of juist een strak en modern ontwerp? Wil je vissen houden of juist alleen planten? Moet de vijver geschikt zijn om in te zwemmen? Dit zijn allemaal keuzes die je moet maken bij het kiezen van het juiste type vijver. Het is aan te raden om advies te vragen aan een specialist om te bepalen welk type vijver het beste past bij jouw specifieke wensen en behoeften, bijvoorbeeld bij Peekoi.

Zwemvijver

Een zwemvijver is een type vijver dat speciaal is ontworpen voor recreatieve doeleinden en biedt een unieke zwemervaring die lijkt op zwemmen in de natuur. De zwemvijver is doorgaans verdeeld in verschillende gedeeltes, waaronder een ondiep gedeelte voor kinderen en een dieper gedeelte voor volwassenen. Bij het ontwerp van een zwemvijver moet je rekening houden met de waterkwaliteit. Daarnaast moet je een geavanceerd filtersysteem implementeren om de waterkwaliteit te behouden, dus houd daar rekening mee. Je kunt deze vijverproducten kopen bij Peekoi. Een zwemvijver is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke zwemervaring in hun eigen achtertuin.

Spiegelvijver

Een spiegelvijver is een type vijver dat is ontworpen om een reflecterend oppervlak te bieden voor de omringende omgeving. Het water in een spiegelvijver is meestal erg ondiep en er worden geen vissen of waterplanten in gehouden om de helderheid van het water te behouden. Een spiegelvijver kan worden gebruikt als een decoratief element in de tuin en kan worden aangelegd met verschillende materialen zoals natuursteen of keramiek. Bij een spiegelvijver moet je zorgen voor een vlak oppervlak en een goede watercirculatie om troebel water te voorkomen.

Waterval vijver

Een waterval vijver is een type vijver waarbij een waterval of stroompje het water in beweging houdt en extra zuurstof aan het water toevoegt. Dit type vijver is erg gewild vanwege het rustgevende geluid van stromend water en zorgt voor een prachtig visueel effect. Om de waterval in beweging te houden, heb je een goede filtratie en een sterke pomp nodig, die in staat is om het water naar boven te pompen en de waterstroom in stand te houden. Een waterval vijver kan worden aangelegd met verschillende soorten planten en vissen en biedt een mooie toevoeging aan elke tuin of landschap.  Kies het type vijver dat het beste bij jouw tuin past, zoals een zwemvijver, spiegelvijver of waterval vijver, en geniet ervan!