VPRA
Image default
Sociaal

Hoe pak je cadeaus voor mannen op een originele manier in?

Als je vader, broer of partner binnenkort jarig is, kan je waarschijnlijk wel wat inspiratie gebruiken. Het is niet moeilijk om lijstjes met cadeau ideeën voor hem te vinden op het internet, maar wat als je het cadeau nou echt bijzonder wilt maken? Dat kan door middel van een unieke verpakking! Hier geven wij jou 7 manieren om je cadeau op een originele manier in te pakken.

 

1. Oude kranten

In plaats van een mooi cadeaupapier, kan je ook oude kranten gebruiken als inpakpapier. Via krantenarchieven kan je kranten uit alle jaren en steden vinden, print er een aantal uit die uit zijn geboortejaar en -stad komen om een persoonlijk inpakpapier te creëren.

 

2. Legerkist

Als je wilt dat de verpakking ook een cadeau op zich is, kan je een leger kist gebruiken om het cadeau in te stoppen. Een legerkist ziet er stoer uit en je kan hem ook nog personaliseren voor de ontvanger, door bijvoorbeeld zijn naam erop te stempelen.

 

3. Blik

Je hebt mooie blikken te koop om als cadeauverpakking te gebruiken, maar het is veel leuker een oud blik te gebruiken. Voor deze verpakking heb je alleen een blik uit de supermarkt nodig. Maak het blik aan de onderkant open (dus niet waar het lipje zit). Leeg het blik en maak het goed schoon. Stop dan het cadeau erin en gebruik lijm om de bodem van het blik weer dicht te maken. Zo heb je een cadeauverpakking die de ontvanger zelf open kan trekken.

 

4. Oud shirt

Een ander uniek verpakkingsmateriaal dat je kan gebruiken is een oud shirt. Het kan een shirt zijn dat je niet meer gebruikt, of een die je uit de kringloop hebt gehaald, als het er maar stoer uitziet. Je kan het shirt om het cadeau heen vouwen en vervolgens de mouwen gebruiken om de verpakking dicht te knopen.

 

5. Houten krat

Als je de man voor wie je een cadeau koopt ook aan het werk wilt zetten, kan je voor een dichtgetimmerde houten krat gaan. Geef die man dan wel een kleine koevoet cadeau bij het krat, zodat die de verpakking open kan maken. Je kan een kant-en-klaar krat kopen, of er zelf een in elkaar timmeren.

 

6. Touw en jute

Door een cadeau te verpakken in jute en touw, geef je het een rustiek uiterlijk. Om het cadeau er nog mooier uit te laten zien, kan je het touw in authentieke zeemansknopen leggen. En als je zelf geen zeeman bent, vrees niet; er zijn online genoeg tutorials die je stap voor stap laten zien hoe je deze knopen legt.

 

7. Surprise

Laat je inspireren door Sinterklaas en maak van de cadeauverpakking voor jouw man een surprise. Er is online meer dan genoeg inspiratie te vinden voor surprises om uit te kiezen, maar het leukst is natuurlijk als de surprise geïnspireerd is door iets dat met de man zelf te maken heeft. Denk aan hobby’s, sporten waar hij fan van is, of zijn werk, om een uniek idee te vinden.