12.9 C
Nederland
september 22, 2023
VPRA
Image default
Zakelijk

Wat doe je met (bedrijfs)afval?

Stel je hebt veel afval omdat je aan het verbouwen bent, of je bent flink aan het opruimen of misschien heb je wel veel bedrijfsafval. Hoe regel je dat makkelijk en snel?

Bedrijfsafval

Bedrijfsafval moet je zelf af laten voeren. Hiervoor kan je rolcontainers huren. Dit doe je gewoon zelf online. Zonder lange contracten of onduidelijke voorwaarden. Je kiest welk afval je hebt, welke maat container en hoe vaak hij geleegd moet worden. That’s it. Laten we het niet moeilijker maken dan nodig.

Elk bedrijf heeft wel restafval. Veel gooien daar ook alles in, maar dat is zonde. Heb je veel van 1 soort, dan is het goed om en aparte container te bestellen. Papier en karton is goedkoper dan restafval, dus dat scheelt in kosten. PMD (nu PD) is duurder, maar goed te recyclen en daarom goed voor het milieu en voor je reputatie. Ze zijn bezig om PD goedkoper te maken. Straks betaal je misschien helemaal (niet veel) meer dan restafval.

Erg veel bedrijfsafval

Heb je erg veel bedrijfsafval, meerdere locaties of wil je 1 contactpersoon voor je afval, dan is het handig om een bedrijfsafvalmanager in te schakelen. Deze kijkt met jou mee naar je afvalstromen en optimaliseert deze. Hij maakt je afvalbeheer efficiënter en zorgt dat je flink kan besparen. Soms in tijd, soms in geld en soms in beide. Als je erg veel bedrijfsafval hebt is een afvalmanager vaak voordeliger. Je betaalt wel voor de manager, maar hij bespaart meestal meer dan dat hij kost.

Bouwafval

Ben je aan het verbouwen, tuinieren of heb je een opruimwoede, dan kan je een container huren voor je afval. Er zijn verschillende containers met ook verschillende prijzen. Het heeft niet alleen met formaat te maken, maar ook met de inhoud. Heb je bijvoorbeeld een container voor bouwafval, dan mag hier bijna alles in. De afvalverwerker moet dit echter allemaal scheiden. Daarom is deze vrij duur. Heb je bijvoorbeeld een puin- of groencontainer dan is de container goedkoper omdat het 1 afvalsoort is en daarom niet gescheiden hoeft te worden.

https://www.mkbwebdesigner.nl