VPRA
Image default
Gezondheid

Het haarverlies gevecht: waarom kiezen voor een haarwerk de beste optie kan zijn

Een haarwerk is eigenlijk een wat exclusievere naam voor een pruik. Het is een kunstmatige bedekking voor het hoofd. Een haarwerk is gemaakt van synthetisch of echt haar. Een haarwerk kan om verschillende redenenen worden gebruikt. Bijvoorbeeld wanneer er haarverlies of haaruitval optreedt als gevolg van bijvoorbeeld chemotherapie. Dit is overigens een van de meest voorkomende redenen om te kiezen voor een haarwerk. Men kan ook te maken krijgen met genetische haaruitval. Denk hierbij aan Alopecia. 

Een positieve invloed op het zelfbeeld en zelfvertrouwen

Het dragen van een haarwerk heeft vaak een enorme positieve invloed op het zelfbeeld dat iemand heeft en op het zelfvertrouwen, waardoor iemand zich veel beter kan gaan voelen. 

Van welke materialen worden haarwerken gemaakt?

Haarwerken kunnen worden gemaakt van synthetische vezels, echt mensenhaar maar ook wordt soms een combinatie van beide gebruikt. Synthetisch haar is meestal goedkoper en vereist minder onderhoud dan een pruik of haarwerk dat gemaakt is van echt haar. Een voordeel van een haarwerk dat gemaakt is van echt haar is dat het er gewoon 100% natuurlijk uitziet. Het valt nog mooier dan synthetisch haar. Daarentegen is het wel een stukje duurder.

Een haarwerk vraagt onderhoud

Hoewel het niet heel intensief is vraagt een haarwerk wel degelijk onderhoud. Het is afhankelijk van het materiaal waarvan het is gemaakt. Synthetische haarwerken vragen vaak een stuk minder onderhoud dan een haarwerk dat is gemaakt van echt haar. Denk aan bijvoorbeeld een echt Europees haarwerk. Een haarwerk moet regelmatig worden gewassen en gestyled om ervoor te zorgen dat het er op z’n best uitziet. Dus een bezoekje aan de haarwerkspecialist zal periodiek plaats moeten vinden. 

Wat kost een haarwerk?

De kosten van een haarwerk variëren afhankelijk van het materiaal dat wordt gebruikt. Het is ook afhankelijk van de stijl en de kwaliteit van de pruik. Een haarwerk dat gemaakt is van echt haar is over het algemeen een stuk duurder dan synthetisch haar. Maar Europees haarwerk gaat ook veel langer mee en het zit nóg mooier.

Haarverlies, chemotherapie en haarwerken

Haarverlies is een veelvoorkomende bijwerking van chemotherapie bij kankerbehandelingen. Chemotherapie werkt door het doden van snel delende cellen waaronder kankercellen maar het tast ook de gezonde cellen aan zoals de haarfollikels. Dit heeft dus als gevolg dat in de meeste gevallen haaruitval optreedt.

Wanneer je van tevoren al weet dat je te maken hebt met deze ziekte en chemotherapie moet ondergaan, dan kun je vaak al in een vroeg stadium op zoek gaan naar een haarwerk dat bij jou past. Een haarwerk van echt Europees haar wordt dan vaak gekozen. Op deze soorten haarwerk zit vaak een wat langere levertijd omdat het echt maatwerk is. Natuurlijk kun je ook altijd kiezen voor het meer standaard en goedkopere alternatief; synthetisch haarwerk.

 

https://inkxhaarwerken.nl/