VPRA
Image default
Recreatie

Top tien desserts

Na een overheerlijke maaltijd is een toetje niet te missen, maar soms weet je gewoon even niet meer waar je trek in hebt. Er is zoveel keus en toch wordt er vaak gekozen voor iets dat herkenbaar is. Hier zijn dit de top 10 lekkerste desserts voor jou. 

Crème brûlée 

De traditionele crème brûlée komt oorspronkelijk uit Frankrijk en bestaat uit custard gemaakt van room, suiker en eieren, op smaak gebracht met vanille. Vlak voor het serveren, wordt de pudding met een laagje suiker bestrooid en vervolgens verhit met een kleine gasbrander. Buffet Catering Nederland heeft het allemaal.

Baklava

Mierzoete baklava is toch wel één van de specialiteiten van Turkije. Baklava bestaat met name uit verschillende laagjes deeg, met verschillende soorten vullingen. Je kan er dus veel in variëren en zelfs opdienen met ijs. 

Gelato

Over ijs gesproken, kun je overheerlijke Italiaans ijs niet vergeten. En voor een ook nog frisse sensatie kun je vers fruit toevoegen. Voor de echte zoetekauw tenslotte nog een heerlijke toef slagroom. 

Mochi

We reizen de hele wereld door met deze desserts en dit rijstgerecht uit de Japanse keuken is een grote liefhebber. Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden als het gaat om de vullingen en toppings. Je kunt dus helemaal los gaan tijdens het maken. 

Lamington

Lamingtons zijn Australische gebakjes gemaakt van spongecake, die omhult zijn met chocoladeglazuur en daarna door kokosschaafsel zijn gerold. Het is iets compleet anders dan de rest en daarom erg lekker om uit te proberen natuurlijk. 

Apple pie 

In Amerika staat de appeltaart bij velen ’s avonds na het hoofdgerecht op tafel. Ook in Nederland houden veel mensen ervan, maar toch wordt het ook nog weleens vergeten Het fijne aan appeltaart is, je kan het koud of warm opdienen. 

Tiramisu

Je moet er maar net van houden. De tiramisu bestaat uit verschillende lagen. Onderop liggen lange vingers, deze biscuits worden gedompeld in afgekoelde koffie en alcoholische drank. De laag op de biscuits bestaat uit een mix van mascarpone en eigeel geklopt met suiker en geklopt eiwit. 

Brownie

Een echte klassieker, want wie lust er nu geen chocola? Je kunt ze zo uniek maken als je wilt, door bijvoorbeeld noten, rozijnen of extra chocolade stukjes in te zetten. Zo is er voor iedereen wel wat wils. 

Wafels

Er bestaan verschillende soorten wafels. Ze worden dan ook erg veel in Nederland en België gegeten. Het is ook nog eens erg gemakkelijk. Een wafel wordt gemaakt van een beslag van bloem, melk en eieren en eventueel een zoetstof. 

Poffertjes

Om het ook lekker Nederlands af te sluiten, heb je nog de poffertjes. Iedereen vergelijkt ze met de pannenkoek, maar als toetje zijn de kleine poffertjes toch net even wat handiger na al zo een volle maag. 

 

Wil jij nu iets nieuws uitproberen en jezelf laten verrassen? Hopelijk vind je hier de juiste inspiratie uit voor de toekomst.