VPRA
Image default
Wonen

Wat zijn de kosten van het vervangen van een meterkast?

Uit hoeveel groepen moet je meterkast bestaan?

Ga je kijken naar de woningen in Nederland dan hebben de meeste vier tot maximaal acht groepen in de meterkast. Soms is het zelfs zo dat er zelfs twaalf of meer zijn. De vraag is hoeveel groepen jouw woning nodig heeft. Er is daar een speciale formule voor om dat te berekenen. Je kunt uitgaan dat de meeste groepen uit 16 ampére bestaan. De maximale belasting wat één groep kan hebben is 16 keer 230 volt is 3680 Watt. Kijk op je apparaat, zoals je wasmachine of droger, en je ziet precies vermeld hoeveel Watt het gebruikt. Heb je deze informatie dan kun je snel en eenvoudig een berekening maken van het aantal groepen dat je nodig hebt. 

Wat zijn de gemiddelde kosten bij het vervangen of uitbreiden van je meterkast?

Je vraagt je nu af wat het je gaat kosten als je besluit je meterkast te vervangen of uitbreiden. De prijzen die wij als Elektricien Apeldoorn geven zijn gemiddelde prijzen en geen vaste prijzen. Het kan verschillen. Reken voor een groepenkast vervangen met zes groepen een gemiddelde prijs van 700 euro. Voor een groepenkast met acht groepen kun je rekenen op 800 euro. En een meterkast vervangen van 10 groepen heeft een gemiddelde prijs van 900 euro. Tot slot de aarding en aardpen slaan, dit heeft een gemiddelde prijs van 200 euro. Vraag bij Elektricien Apeldoorn een vrijblijvende offerte aan om een duidelijk kostenplaatje te krijgen.

 

Hoe bespaar je op de kosten bij een meterkast vervangen of uitbreiden?

Wil je je meterkast niet zelf gaan vervangen dan is het slim om Elektricien Apeldoorn in te schakelen. Wij hebben jarenlange ervaring met het vervangen en uitbreiden van meterkast. Er zijn een aantal mogelijkheden waarbij je kosten kunt besparen. Zo is het mogelijk dat er kosten per uur berekend worden, maar ook kunnen wij klussen aannemen op basis van een vaste prijs. Neem contact met ons op en laat je informeren over de mogelijkheden. Wij proberen zo transparant mogelijk te zijn in onze offertes en je weet direct waar je aan toe bent. Er wordt niet moeilijk gedaan en wij als Elektricien Apeldoorn staan je met alle plezier te woord.

 

https://elektricien-apeldoorn055.nl/