VPRA
Image default
Wonen

Groepenkast uitbreiden in Almere

Zelf je meterkast gaan uitbreiden?

Wil je zelf je meterkast gaan vervangen dan heb je hebt verstand nodig van diverse zaken. Zo moet je kennis hebben van het aantal groepen dat je nodig denkt te hebben. Of je 1 fase of 3 fase (220 V of 380 V) nodig hebt. Denk ook na of je zonnepanelen of beltrafo wilt hebben in je huis. Ga goed na of je huis wel beschikt over een 3 fase aansluiting. En bepaal tot slot hoeveel aardlekschakelaars je denkt nodig te hebben. Je merkt dat het veel zaken zijn waar je rekening moet moet houden wil je je meterkast vervangen of uitbreiden. Elektricien Almere kan je tips en advies geven bij deze klus.

De groepen aansluiten van de meterkast

Als je de meterkast gaat vervangen dan hoort daar natuurlijk ook het aansluiten bij. En ook als je de meterkast gaat aansluiten dan moet je met verschillende zaken rekening houden. Zo kun je denken aan de aarding en het verdelen van de meterkast. Ga je je groepenkast samenstellen dan is het essentieel dat er een goede verdeling komt van de stroomcapaciteit. Het moet namelijk niet zo zijn dat als de droger en wasmachine tegelijk aan staan de groep uitklapt. Heb je een goede stroomverdeling in je meterkast dan is het zonder problemen mogelijk om je wasmachine en droger aan te zetten, terwijl je aan het stofzuigen bent.

 

Zorg voor een goede stroomverdeling en een aardlekschakelaar in je meterkast

Heb je een goede stroomverdeling in je meterkast dan kun je verschillende apparaten tegelijk gebruiken. Als je kijkt naar oude woningen dan maken de meterkasten nagenoeg geen gebruik van aardlekschakelaar met daarbij een aardpen. Een aardlekautomaat is zeer belangrijk voor een extra beveiliging. Deze beveiliging beschermt je tegen overbelasting en het zorgt ervoor dat de apparaten niet zullen doorbranden. Sinds 1976 is een aardlekschakelaar verplicht in Nederlandse woningen. Veel meterkasten vóór deze tijd hebben niet zo’n aardlekschakelaar en dat is levensgevaarlijk. Laat je informeren over stroomverdeling en aardlekschakelaars bij Elektricien Almere.

 

Een hoofdschakelaar in je meterkast zorgt voor extra veiligheid

In je meterkast is het altijd verstandig om een hoofdschakelaar te hebben. Zet je deze hoofdschakelaar om dan is er geen toevoer meer van stroom binnen je huis. Dat zorgt ervoor dat je zonder problemen kunt werken aan je elektra. Daarnaast is zo’n hoofdschakelaar zeer handig als er kortsluiting plaatsvindt. Is het zo dat er kortsluiting plaatsvindt dan kun je in één handomdraai alle elektriciteit in het huis stopzetten.

 

https://elektricien-almere036.nl/