0.1 C
Nederland
januari 21, 2025
VPRA
Image default
Wonen

Laadpaal installeren

Waar moet je rekening houden als je zelf een laadpaal gaat installeren?

Heb je het besluit genomen om een laadpaal zelf te installeren dan moet je rekening houden met een aantal zaken. Want als je deze klus zelf gaat uitvoeren dan zijn er een aantal essentiële dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is er meestal een aanpassing in je meterkast vereist tijdens de installatie. Dit is noodzakelijk om het elektriciteitsnet niet te overbelasten. In dit geval is het nodig om een extra groep aan te maken. Houd ook rekening met het feit dat je mogelijk behoefte hebt aan een tweede aansluiting. Schaf je een extra elektrische auto aan dan is het handig om alvast een tweede aansluiting te hebben. Daarnaast is een tweede aansluiting handig voor bijvoorbeeld familie dat op bezoek komt.

 

Hoe voorkom je gevaarlijke situaties bij het zelf installeren van een laadpaal?

Zelf een laadpaal installeren gaat niet zonder risico’s. Daarom is er enige ervaring binnen het vakgebied een vereiste. De ervaring is nodig om de installatie tot een succes te brengen. Kijk je naar de installatie van een laadpaal dan zijn er kabels bij betrokken. Dit zijn elektra kabels en gaan van de meterkast naar de laadpaal. Vaak is het zo dat voor de aanleg van de kabels gegraven en geboord moet worden. En de kans dat er gas en / of waterleidingen in de buurt liggen is vrij groot. Dat maakt dit werk een secuur proces en valt niet te onderschatten. De kans is zeer zeker aanwezig dat je een leiding raakt en dan ben je verder van huis. Dat geldt vooral bij gasleidingen. Een gasleiding raken kan namelijk brand tot gevolg hebben of er kan explosiegevaar ontstaan.

 

Maak het zelf installeren van een laadpaal dat je kosten bespaart?

De keuze om je laadpaal zelf te installeren kan te maken hebben met de kosten. Het is mogelijk om door het zelf te doen kosten te besparen. De kosten die je zou maken als je het werk laat uitbesteden aan een elektricien zoals Elektricien Lelystad hangt van een aantal factoren af. Er komt namelijk graafwerk bij kijken en de kosten zijn afhankelijk of je een 1-fase of 3-fase laadpaal wilt hebben. Dit alles verschilt per situatie en het kan dan ook goed zijn dat de kosten van je buurman met die van jou verschillen. Sowieso betaal je voor het installeren van je laadpaal door een erkende elektricien. Er wordt namelijk werk uit handen genomen. De vraag is of het besparen van deze kosten de moeite waard is als je gaat kijken naar de lange termijn.

Wat zijn de kosten van een laadpaal installatie?

Besluit je om je laadpaal te installeren door Elektricien Lelystad dan zijn de kosten afhankelijk van een aantal factoren. Het gaat dan om de afstand van de meterkast naar de laadpaal, het soort type groepenkast (1-fase of 3-fase aansluiting) en extra werkzaamheden die kunnen voorkomen. Extra werkzaamheden kunnen zijn de laadpaal laten verbinden met een netwerk. Een schatting van de kosten voor het installeren van een laadpaal installatie ligt zo tussen de 400 en 800 euro. Dit zijn enkel de kosten voor de installatie van de laadpaal. Daar is niet de aanschafprijs van de laadpaal zelf bij inbegrepen. Per laadpaal kan de prijs verschillen. Dit is mede afhankelijk van je type auto, maar ook de extra opties die je wilt hebben. Interesse in een laadpaal installeren? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan bij Elektricien Lelystad.

 

https://elektricien-lelystad0320.nl/