Hoe wordt perilex aangesloten? Er zijn een aantal stappen die je moet volgen om met succes perilex te kunnen aansluiten. Ben je technisch goed aangelegd kun je het zelf doen, maar dan nog is het aan te raden om perilex aan te sluiten door een erkende elektricien. Ten eerste wordt de hoofdschakelaar omgezet. Zo kan er spanningsvrij gewerkt worden. Dit is de eerste stap en ontzettend belangrijk. Ten tweede worden er wanneer nodig snoeren ontmanteld zodat je de losse aders te zien krijgt. Deze aders krijgen hulp van de stiptang om het voldoende lang te maken. Het kan nodig zijn dat de wartel op de kabel moet worden geschoven. Dit zorgt ervoor dat de wandcontactdoos waterdicht blijft.
De vervolgstappen van hoe een perilex wordt aangesloten Nu wordt er op de wandcontactdoos de draadjes in de aansluitingen geschoven. Bij het plaatsen van elke ader worden de schroeven met veel zorg en precisie op het wandcontactdoos element geschroefd. Hierna wordt het element in de perilex inbouw geschroefd en dit wordt gedaan met de schroefjes van de bevestigingspunten. Tot slot kan de hoofdschakelaar weer omgezet worden en komt er spanning op te staan. Het perilex aansluiten is voltooid. Dit is een globale stappenplan en advies is om dit te laten doen door een erkend elektricien zoals Elektricien Breda.
Sommige apparaten vragen meer vermogen dan normaal In veel Nederlandse woningen vind je stopcontacten. Logisch, omdat we veel apparaten gebruiken. Veel meer dan vroeger. De meeste van deze apparaten worden aangesloten op een randaarde stopcontact. Er zijn dus genoeg apparaten te vinden die wat zwaarder zijn en meer vermogen vragen. Deze elektronische apparaten moeten aangesloten worden op een perilex aansluiting. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee?
Je perilex aansluiten wordt gedaan met vijf draden Er worden bij een perilex aansluiting groepen in de groepenkast gecombineerd. Er zijn vijf draden per groep om aangesloten te worden. De kabel die je moet gebruiken heet een installatiekabel met dus vijf draden. Dit noemen elektriciens ook wel de 5-aderige Xmvk kabel. De kleuren van de kabel bestaat uit bruin, blauw, zwart, grijs en een groen/gele draad. Kijk je naar het vermogen dan is dat over een aantal draden verdeeld. Dat zorgt ervoor dat het moeilijker doorbrand en je hebt minder kans op overbelasting. Is er geen kabel aanwezig dan is het ook mogelijk om de VD draad te gebruiken. Dit is een blauw/gele draad (aarde), bruin draad (fase) en blauw draad (nul). Voor perilex aansluiting heb je altijd vijf draden nodig. Elektricien Breda kan jou helpen met perilex aansluiting.
Is het slim om zelf een perilex aan te sluiten? Een nieuw stopcontact plaatsen in huis kan de hobbyist makkelijk voor elkaar krijgen. Met een perilex aansluiting ligt dat toch heel wat anders. Het is een stuk ingewikkelder. De perilex aansluiting wordt namelijk vanuit de meterkast aangesloten. En deze aansluiting komt onder een aparte aardlekschakelaar met een eigen groep. Meestal is het zo als je een perilex aansluiting wilt hebben dat er een extra groep moet worden aangemaakt. Let op dat je dit niet zelf mag doen. Het is voor deze klus echt nodig om het te laten uitbesteden door een ervaren elektricien zoals Elektricien Breda. Wij kunnen de groepenkast uitbreiden, maar ook kunnen wij kabels doortrekken en de perilex aansluiting op de juiste plek laten monteren. Met Elektricien Breda heb je zekerheid dat het veilig gebeurt. |
https://elektricien-breda076.nl/ |