VPRA
Image default
Recreatie

Organiseer een straatbarbecue

Je wilt een barbecue organiseren, maar wellicht heb je geen tuin, misschien heb je er geen geld voor of wellicht wil je er een extra groot feest van maken. Dan is er de mogelijkheid om een straatbarbecue te organiseren. Je kan ontzettend veel acties ondernemen om dit voor elkaar te krijgen. Veel mensen vinden het leukst om iets groots te organiseren. Het kan ook zijn dat je graag een straatbarbecue wil houden, maar dat je organiseer skills niet geweldig zijn. Ook daarvoor zijn er ontzettend veel oplossingen. In deze blog wordt er uitgelegd wat je kan doen om een straatbarbecue te organiseren. 

Organiseer het samen

Een straatbarbecue gaat om een barbecue die in de straat wordt gehouden. Doordat er veel mensen hier aan kunnen meedoen, kan je het werk en de kosten splitsen over de mensen die mee willen doen. Iedere bewoner die meedoet kan ook een gerecht maken die hij of zij kan toevoegen aan het feest. Probeer daarbij wel goede afspraken te maken, zodat niet iedereen bijvoorbeeld hetzelfde gerecht en/of drinken meeneemt. Maak dan ook een goede planning met de andere buurtbewoners en noteer alle afspraken die worden gemaakt. Houd de communicatie daarbij duidelijk, zodat iedereen goed weet waar hij en/of zij aan toe is. 

Uitnodiging

Maak ook een leuke uitnodiging, zodat iedereen in de buurt weet dat er een straatbarbecue aankomt. Als je zelf hier minder goed in bent dan is er wellicht een buurtbewoner die hier wel goed in is of het leuk vindt om uitnodigen te maken. Het mag natuurlijk in alle vormen, het enigste wat belangrijk is is dat er een uitnodiging is met daarin welke datum het is, welke tijd, waar en wat je kan verwachten. Wel zou je een bericht of mail naar andere buurtbewoners kunnen sturen over het idee en dat zij wellicht ook gerechten en/of drinken mogen toevoegen. 

Maak een goede inventarisatie

Tijdens een straatbarbecue zijn er kosten bij betrokken. Dit kan erg veel zijn maar kan natuurlijk ook weinig zijn. Je kan het zelf zo gek maken als dat je wilt. Wel is het belangrijk dat je een overzicht maakt van alle kosten die worden gemaakt. Vraag de buurtbewoners welke kosten zij hebben gemaakt. Houdt zelf een overzicht bij dus plaats deze informatie dan ook zelf in dit overzicht. Niet iedereen kan omgaan met excel bijvoorbeeld en dus is het handiger om zelf de informatie toe te voegen. 

Stel de gemeente op de hoogte 

Het is ook belangrijk om de gemeente op de hoogte te houden van een straatbarbecue. Vraag dan ook of dat het toegestaan is om een straatbarbecue te geven. Daarbij zou je ook kunnen vragen of dat de straat afgesloten mag worden, zodat de hele buurt gemakkelijk kan genieten van deze barbecue. Ook zijn er bepaalde gemeentes die een subsidie geven voor een straatbarbecue. Daarom is het belangrijk om jouw gemeente op de hoogte te houden van het evenement. Wel moet je van te voren goed welke op welke dag het is en welke buurt erbij betrokken wordt. Vraag wel na aan buurtbewoners of dat zij een straatbarbecue leuk vinden. Als de meerderheid het hier niet mee eens is dan is het wellicht geen goed idee om een straatbarbecue te organiseren. 

Als er toch een paar buurtbewoners een barbecue willen dan kan je altijd ervoor om een barbecue te organiseren bij 1 van deze buurtbewoners. Bekijk ook de mogelijkheden van barbecuecatering.nl

 

https://www.barbecuecatering.nl/