12.9 C
Nederland
september 22, 2023
VPRA
Image default
Wonen

Raambekleding op maat: extra isolatie voor je ramen

Met de huidige energieprijzen is iedereen naarstig op zoek naar manieren om zo min mogelijk gas te verbruiken. Er zijn vele manieren om je gasrekening laag te houden. Zo kun je bijvoorbeeld korter douchen of tijdens het inzepen de kraan uitzetten, de verwarming een paar graden lager zetten en je huis goed isoleren.

Bij een goed geïsoleerd huis horen goed geïsoleerde raampartijen. Naast de moderne glastypes met dubbel en driedubbel glas, kun je ook met raambekleding een hoop bereiken. Door je ramen te voorzien van perfect passende raamdecoratie, creëer je een extra laagje lucht tussen het glas en je huis. Dit laagje lucht zorgt ervoor dat warmte minder snel je huis verlaat via de ramen.

Isolerende plisségordijnen

Plisségordijnen zijn erg geschikt als extra laagje isolatie voor je ramen. Vooral de plisségordijnen met een dubbele stoflaag, ook wel honingraat plisségordijnen genoemd, zijn hier erg geschikt voor. Door de dubbele laag is er stilstaande lucht tussen de twee lagen stof, bovenop de laag lucht tussen het plissé en het raam. Dubbele isolatie dus. 

Plissés kunnen koudeval in de winter enorm reduceren, waardoor je minder hoeft te stoken. In de zomer houden ze juist veel warmte buiten, waardoor je een koelere woning houdt en eventuele airconditioning minder hard hoeft te draaien.

Er zijn vele soorten plissé gordijnen beschikbaar. Bijna ieder raam kan worden bekleed met een plisségordijn. Op onze website marasol.nl kun je meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.

Rolgordijnen als extra isolatie

Naast de plisségordijnen hebben we ook mooie rolgordijnen op maat in ons assortiment. Alle rolgordijnen zorgen voor extra isolatie voor je ramen, zelfs de transparante stoffen. Met een verduisterend rolgordijn wordt koudeval tegengegaan en de ramen geven minder kou af aan de binnenruimte. 

Ook rolgordijnen zijn er in vele afwerkingen en kleuren. We bieden de mogelijkheid om een aantal proefstalen op te vragen via de website. Deze worden binnen een werkdag gratis en vrijblijvend opgestuurd.

Andere vormen van raambekleding

In onze webshop bieden we vele soorten raambekleding op maat aan voor een scherpe prijs. Plissés, houten en aluminium jaloezieën, rolgordijnen en verticale lamellen worden speciaal op maat gemaakt. Je meet zelf je ramen op met onze duidelijke meetinstructies en hangt de raambekleding zelf op met onze montagehandleidingen.

Als je het lastig vindt om te meten, mag je ons altijd bellen of mailen voor gratis advies. We bieden de mogelijkheid om via de website een aantal foto’s te uploaden. Wij kijken dan op afstand graag met je mee naar de mogelijkheden en beste oplossingen. We kunnen aangeven hoe je het beste kunt meten en voor welke montagemogelijkheden je kunt kiezen.

https://marasol.nl/product/rolgordijn-verduisterend-ketting/