VPRA
Image default
Zakelijk

Mokken; vanaf 2023 onmisbaar op de werkvloer

Vanuit de overheid wordt er alles aan gedaan om ons land te verduurzamen. Dit doet het bedrijf bijvoorbeeld door subsidie op elektrische auto’s te verlenen én op duurzame verbouwingen aan de huizen.

Maar, de overheid richt zich ook op ‘kleinere’ producten. Wat te denken van de plastic wegwerpbekertjes? Deze bekertjes worden al decennialang in tal van bedrijven gebruikt, maar dat is vanaf 2023 verboden. Het is vanaf dat moment gewoonweg niet meer toegestaan om de plastic wegwerpbekertjes te gebruiken.

De reden hiervoor is logisch: deze wegwerpbekertjes komen allemaal op de afvalbelt terecht. Aangezien plastic lastig afbreekbaar is, is dit een serieus probleem. De keuze om de plastic wegwerpbekertjes af te schaffen, is dan ook een logische keuze.

Een terechte vraag is wel hoe je hier als bedrijf op gaat reageren. De meeste bedrijven kiezen ervoor om de plastic wegwerpbekertjes te vervangen door mokken. Deze mokken worden door het bedrijf zelf beschikbaar gesteld óf er wordt aan elk personeelslid gevraagd om zijn/haar eigen mok mee te nemen.

Mokken zijn duurzaam

Een belangrijk voordeel van mokken is dat deze duurzaam zijn. De mokken kunnen jarenlang gebruikt worden, zonder dat er enige vorm van aanslag op het milieu is. Dat is bij de plastic wegwerpbekertjes dus een héél ander verhaal.

Mokken zijn praktisch

Een ander voordeel is dat mokken praktisch zijn. Je kunt in mokken prima thee doen, maar ook lekkere koffie of bijvoorbeeld water. Eigenlijk kun je alle kanten met een mok op, onder meer doordat de gemiddelde mok vrij groot is.

Je kunt uit meerdere mokken kiezen

Het is ook fijn dat je uit meerdere mokken kunt kiezen. Zo heb je de keuze uit meerdere soorten inhoud, meerdere vormen en meerdere designs. Wil je bijvoorbeeld een mok met of zonder oortje? Ongeacht voor welke mok je kiest, merk je al snel op dat de mokken vanaf 2023 gewoonweg onmisbaar zijn.

Mokken aan je personeel geven?

Wil je als werkgever alvast voorsorteren op de wetswijziging? Dan is het advies om te kiezen voor goedkope mokken bedrukken. Koop zelf een grote hoeveelheid mokken in, laat deze met je bedrijfsnaam en/of tekst bedrukken en geef deze mokken aan je personeel.

Hiermee vang je drie vliegen in één klap: je werkt op een slimme manier aan je naamsbekendheid, je stelt je personeel tevreden en je houdt je netjes aan de nieuwe wetgeving. En voor de meeste mokken hoef je niet eens de hoofdprijs te betalen!