VPRA
Image default
Recreatie

Met deze 6 energieke dansworkshops krijg je de hele klas in beweging

Dansworkshops voor basisscholen

Meestal wordt van kinderen op school gevraagd dat ze netjes op hun stoel blijven zitten. Maar tijdens de meeste workshops voor kinderen die wij organiseren, is het juist de bedoeling dat zij lekker in actie komen. Dat geldt in het bijzonder voor onze dansworkshops! Tijdens een dansworkshop schuiven we alle tafels en stoelen aan de kant en vragen we de kinderen juist om zo veel mogelijk te bewegen. Dit zijn zes van onze favoriete dansworkshops voor basisscholen.

1. Breakdance

Wie heeft de coolste moves? Daar komen de kinderen achter tijdens een workshop Breakdance. Ze beginnen met de basismoves en snappen daarna snel over op powermoves. Want uiteindelijk zijn dát natuurlijk de moves waarmee je je tegenstander aftroeft in de battle!

2. Capoeira

Deze Braziliaanse dansvorm is eigenlijk een kruising tussen dans, vechtsport en acrobatiek. Een hele uitdaging dus! In tweetallen leren de kinderen hoe ze vechtbewegingen uit moeten voeren op muziek. En de muziek? Die maken de kinderen ook zelf door te joelen en te klappen.

3. Dansexpressie

Uiteindelijk gaat dansen niet alleen om het goed uitvoeren van pasjes, maar ook om het uitdrukken van wat je voelt op muziek. Dat leren de kinderen tijdens een workshop dansexpressie, waarin ze de mogelijkheden van hun lichaam ontdekken en verkennen hoe ze zichzelf kunnen uiten door middel van beweging.

4. Free Running

Hoe beweeg je zo sierlijk mogelijk van A naar B? Dat is de uitdaging waar kinderen voor komen te staan tijdens een workshop Free Running. Dans en acrobatiek komen samen in een ontdekkingstocht waarin kinderen zich met prachtige bewegingen een weg banen over hindernissen.

5. Hiphopdance

Hiphop is pas écht Hiphop als de dansers helemaal in ‘de flow’ zitten. Tijdens deze workshop leren we de kinderen dan ook eerst de basismoves, zodat ze daarna helemaal los kunnen in een gezamenlijke choreografie. Een choreografie waarin iedereen de tijd vergeet en niemand de pasjes!

6. Kerstdans

Voor deze workshop waarin kinderen een dans instuderen op hun favoriete kerstnummer zijn eigenlijk maar twee woorden geschikt: super gezellig! Het liefste geven wij deze workshop dan ook op de laatste schooldag van het jaar. Dan dansen alle kinderen daarna zo de kerstvakantie in.

https://www.grotebroer.nl