14.8 C
Nederland
september 21, 2023
VPRA
Image default
Recreatie

Amsterdam Light Festival rondvaart

De Amsterdam Light Festival rondvaart is een tocht die je langs alle lichtkunstwerken van het ALF leidt. Langs de Amsterdamse grachten staan ieder jaar lichtgevende kunstobjecten, die door een commissie zijn gekozen uit een grote groep inzendingen vanuit de hele wereld. De tentoonstelling duurt 53 dagen en begint op 2 december 2021. Deze boottocht door een verlicht Amsterdam is iets wat je absoluut een keer moet hebben beleefd. 

Jubileum

Het ALF bestaat 10 jaar en dit wordt gevierd met een tentoonstelling van de meest populaire kunstwerken van de 9 voorgaande edities. Het was natuurlijk moeilijk kiezen, omdat er in de afgelopen jaren ontzettend veel prachtige werken zijn tentoongesteld. Dit jaar kun je van het festival met het thema ‘Celebrate Light’ genieten van 2 december 2021 t/m 23 januari 2022.

Rondvaart Amsterdam

De beleving van alle kunststukken in en langs de grachten is optimaal als je het bekijkt tijdens een Rondvaart Amsterdam. Met een boot vaar je langs de route, waarbij verteld wordt over de lichtkunstwerken en de makers ervan. Hierbij vaar je ook nog eens door de prachtige wateren van de hoofdstad. Er zijn 20 lichtkunstwerken te bewonderen.

Populair

Ieder jaar reizen talloze mensen af naar de hoofdstad om het lichtjesfestijn te bewonderen. De magische sfeer die het uitstraalt in de donkere wintermaanden is magisch te noemen. Je waant je even in een sprookjeswereld. 

Floating Amsterdam als partner 

Floating Amsterdam is partner van het Amsterdam Light Festival en vaart zoveel mogelijk met open sloepen, zolang het weer het toelaat. Onder het genot van o.a. een warme choco of glühwein wordt je in een Rondvaartboot Amsterdam langs alle kunstwerken geleid. Terwijl je warm onder een dekentje op de lounge kussens zit, wordt live verteld over alles wat je ziet. De crew heeft de namen van de kunstwerken, de kunstenaars en de gedachten achter de objecten uit het hoofd geleerd om je van zoveel mogelijk informatie te voorzien.

Boeken

Wil je ook genieten van de meest inspirerende, bijzondere lichtkunstwerken? Boek dan nu een magische lichtrondvaart, want deze 10e editie is er eentje die je absoluut niet wilt missen! Het festival is dagelijks te beleven van 17.00 tot 23.00 uur.

https://www.floating-amsterdam.nl/amsterdam-light-festival-rondvaart/