VPRA
Image default
Zakelijk

Waarom is linkbuilding fundamenteel voor SEO?

Link building is een competitieve differentiaal voor wie goede ranking resultaten in Google zoekt. De strategie heeft een relevant effect op de SEO-resultaten.

Om op de eerste pagina van Google te komen, is linkbuilding een krachtig instrument en een grote bondgenoot van SEO om zichtbaarheid te genereren, potentiële nieuwe klanten aan te trekken en geïnteresseerden in wat je aanbiedt op de markt.

Marketing professionals in het algemeen kennen al de link building strategie en SEO technieken en weten welke voordelen beide kunnen opleveren voor bedrijven en merken.

Wie dus vooruit wil komen, investeert zwaar in beide strategieën, zodat niet alleen het verkeer naar de site gegarandeerd is, maar ook de ranking voor strategische zoekwoorden.

Wat is SEO?

Wanneer we het over SEO hebben – het acroniem in het Engels betekent Search Engine Optimization – hebben we het over pagina-optimalisatie. In de praktijk is SEO het geheel van technieken die ervoor zorgen dat het zoekmachine-algoritme, zoals Google, de plaatsing van een site in de zoek rangschikking voor bepaalde trefwoorden bepaalt.

Dit houdt in dat bepaalde bepalingen moeten worden gevolgd, zodat jouw pagina bij de eerste zoekresultaten voor een term verschijnt.

De grote vraag hierbij is: elke dag verschijnen er nieuwe pagina’s op het Internet en zoekmachines moeten deze indexeren, maar moeten weten in welke volgorde ze aan de gebruiker moeten worden getoond. Dat is waar SEO om de hoek komt kijken als hulpmiddel om je positie te bepalen.

Eén manier om jouw pagina te laten opvallen door het zoekmachine algoritme is door linkbuilding.

Wat is link building?

Link building is het proces van het opbouwen van de autoriteit van een website door middel van links van andere sites naar de uwe. Elke link staat voor een referentie. Deze richting houdt rekening met de term of het woord waarnaar in de link wordt verwezen.

Hoe meer externe links van goede kwaliteit en gecontextualiseerd met jouw bedrijf naar jouw site wijzen, hoe beter! Het is echter belangrijk dat deze links van verschillende domeinen komen.

Ben je nieuwsgierig naar linkbuilding prijzen? Linkbuilding specialist Adbull B.V. werkt met overzichtelijke en transparante maandpakketten.