2.5 C
Nederland
november 28, 2023
VPRA
Image default
Zakelijk

Verhuizen is supermakkelijk

Verhuizen kan een hele klus zijn, maar met de nodige planning bespaar je je de nodige stress op de toch al zenuwslopende dag.

Maak een inpak-plan

Het begint natuurlijk bij het inpakken. Je kunt het laten doen, maar waarschijnlijk weet je zelf het best wat allemaal ingepakt moet worden. Handig hierbij is om rekening te houden met het labelen van de verhuisdozen. Je wil natuurlijk niet dat je broodrooster straks in je slaapkamer staat.

Opruimen en afvalcontainer huren

Maak in je oude huis alvast een selectie van de spullen die echt mee moeten, dit scheelt een hoop frustratie als je gaat uitpakken. Ga een afvalcontainer huren en doe meubels die beschadigd of oud zijn weg. Als je de verhuisdozen hebt ingepakt, kun je nog even met de stofzuiger en dweil door het huis. Dit geeft een rust in je hoofd. Zo weet je dat je je huis goed achterlaat

De verhuisdag

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er op de dag zelf een verhuiswagen voor de deur staat. Je kunt een verhuisbedrijf inschakelen, maar je kunt ook de spullen zelf vervoeren. Maak het de verhuizers zo makkelijk mogelijk door orde te creëren in de spullen.  Het handigst is om dan te beginnen met zware huishoudelijke apparaten zoals de wasmachine en droger, die moeten als eerst in de wagen. Daarna komen grotere meubels, zoals kasten. Wanneer je zelf een verhuisbus huurt, kun je het best eerst een oefenrondje maken.

In de nieuwe woning

Dan ben je aangekomen in je nieuwe huis en er zijn een hoop dingen te doen. Ben je van plan om veel te verbouwen? Dan is het verstandig om een afvalcontainer te huren. Bespreek voordat je gaat beginnen nogmaals de plannen door met een architect of aannemer, zo weet je dat alles soepel gaat verlopen. Krijg je alleen een nieuwe keuken of vloer? Bel voor de zekerheid nog na of de afspraak doorgaat.

Administratie

Als je eenmaal gesetteld bent, is het tijd voor de administratie. Schrijf je in bij een nieuwe sportclub om de hoek en geef je adreswijziging door. Weet je niet waar je moet beginnen? Ga er gewoon even voor zitten en maak een lijstje.

https://afvalcontainersrijnmond.nl/