2.5 C
Nederland
november 28, 2023
VPRA
Image default
Wonen

Puincontainer nodig, dit is waarom je een 6m3 wil bestellen

Een verbouwing of sloopproject kan aanzienlijk wat puin opleveren. Het efficiënt en voordelig afvoeren van dit puin is essentieel om het project soepel te laten verlopen. Maar hoe doe je dat en waar moet je op letten? Kan je zomaar een random container huren, of zijn er dingen waar je rekening mee moet houden? Een puincontainer is het goedkoopst, maar is het wel de juiste container? Gelukkig is het allemaal niet zo lastig, maar je moet het wel even weten.

Wat is puin?

Puin is een afvalsoort die bestaat uit steenachtige materialen zoals beton, bakstenen, dakpannen, tegels en natuursteen. Puin komt vaak vrij bij sloop-, bouw- en renovatiewerkzaamheden. Deze afvalsoort is relatief eenvoudig te verwerken en kan gerecycled worden tot bijvoorbeeld granulaat voor de aanleg van wegen. Doordat het makkelijk te verwerken is, is het ook een voordelige container. Heb je ook andere afvalsoorten, dan heb je een bouwbak nodig. Heb je maar een klein beetje ander afval, bestel dan wel een puincontainer en breng rest naar de werf, dat scheelt je een hoop geld.

2 – Bestel een puincontainer

Een puin container is de goedkoopste containeroptie, omdat puin dus eenvoudig te verwerken is. Let er wel op dat er alleen puin in de container mag. Als er ander afval in de container terechtkomt, kan dit leiden tot een flinke naheffing, zelfs als het maar een klein beetje is. Dit komt omdat de afvalverwerker de hele container moet controleren en sorteren, wat tijd en geld kost.

3 – Kies het juiste formaat

Bij het kiezen van het juiste formaat container is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid afval die je verwacht. Onderschat dit niet, want je hebt vaak meer afval dan je denkt. Het is beter om een grotere container te bestellen dan een tweede container te moeten huren. Zeker bij een puin container. Een puincontainer 6m3 is maar iets duurder dan een 3m3 container, dus het is beter om altijd voor een 6m3 container te kiezen.

4 – Wat is een containerservice?

Een containerservice is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren en laten ophalen van afvalcontainers voor alle soorten afval, waaronder puin. Een containerservice is eigenlijk een tussenpersoon tussen jou en de afvalverwerker. Hierdoor hoef jij niks uit te zoeken en nergens rekening mee te houden. Je bestelt gewoon online in een paar klikken, betaalt met iDeal of achteraf en klaar ben je. Zij zorgen dat de container voor je deur komt. Heeft de afvalverwerker geen container beschikbaar, dan zorgen zij dat een ander het levert.

5 – Bestel online

Het online bestellen van een container via een containerservice is sneller, makkelijker en goedkoper dan rechtstreeks bij de afvalverwerker. Containerservices hebben namelijk goede afspraken met leveranciers en kunnen daardoor scherpe prijzen aanbieden. Bovendien is het online bestellen van een container eenvoudig en tijdbesparend.