14.8 C
Nederland
september 21, 2023
VPRA
Image default
Games

Op deze 4 locaties kom je LED verlichting tegen!

Als we het hebben over LED verlichting, dan hebben we het natuurlijk over verlichting dat we steeds vaker tegenkomen. LED verlichting biedt namelijk verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verlichting zoals bijvoorbeeld gloeilampen en TL-buizen. Ten eerst zijn LED-lampen energiezuiniger dan andere verlichting. Maar daarnaast hebben ze ook een langere levensduur, wat inhoudt dat ze milieuvriendelijker zijn dan andere lampen.

 

LED verlichting kom je waarschijnlijk op veel meer plekken tegen dan je denkt. Benieuwd waar je allemaal LED verlichting kan tegen komen? Lees dan verder!

 

Bij mensen thuis

LED verlichting kom je het meeste tegen bij mensen in huis. Misschien heb je zelf wel thuis LED verlichting of kom je het tegen wanneer je bij je buren of vrienden een kopje koffie doet. Dat je LED verlichting veel in andere huizen tegenkomt heeft er vooral mee te maken omdat je ook veel bij andere mensen in huis bent.

 

In woningen wordt LED verlichting gebruikt voor allerlei verschillende kamers. Het wordt vaak gebruikt voor algemene verlichting in woonruimtes, keukens en badkamers. Het kan ook worden gebruikt voor eventuele accentverlichting om specifieke delen van de woning te benadrukken. Denk bijvoorbeeld aan kunstwerken, boekenkasten en architectuur. Buitenverlichting zoals tuinverlichting en gevelverlichting wordt ook vaak vervangen door LED-lampen.

 

Winkel en kantoor verlichting

Naast dat je LED verlichting dus veel tegenkomt bij iemand thuis, kun je het ook tegenkomen in winkels of kantoorpanden. LED verlichting wordt namelijk steeds vaker gebruikt in winkels en kantoren vanwege de lage onderhoudskosten. Het kan worden gebruikt voor algemene verlichting, maar ook voor accentverlichting om bijvoorbeeld bepaalde producten of werkplekken in het licht te zetten.

 

Slimme verlichtingstechnieken kunnen ook worden gebruikt om de verlichting aan te passen aan verschillende activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat wanneer niemand in een kantoorpand aanwezig is, de lampen ook niet onnodig branden. En wanneer er dan wel iemand aanwezig is, brandt er alleen op de plek waar diegene aan het werk is. Zo kun je enorm veel energie besparen.

 

LED verlichting in het verkeer

LED verlichting komt je ook steeds vaker tegen in het verkeer. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor verlichting van koplampen, achterlichten, interieurverlichting en dashboardverlichting. LED verlichting is populair vanwege de mogelijkheid om zich aan te passen aan verschillende kleurtemperaturen. Dit kan bijdragen aan de veiligheid en het comfort van bestuurders en passagiers.

 

Entertainment

Naast dat LED verlichting wordt gebruikt voor huizen, winkels, kantoorpanden en in het verkeer, wordt het ook veel toegepast in de entertainment. Denk bijvoorbeeld bij concerten, theater en bioscopen. Wanneer iemand in de spotlight wordt gezet tijdens een stuk, dan wordt die vaak in het licht gezet met LED verlichting.