2.5 C
Nederland
november 28, 2023
VPRA
Image default
Wonen

Je woning vernieuwen met deze tips

Voor veel mensen in het interieur van de woning erg belangrijk. Sterker nog, voor wie eigenlijk niet? Je doet vrijwel alles wat je doet in huis en bent er dan ook vaak te vinden. Toch kan het zo zijn dat je na een paar maanden of een aantal jaar wel klaar bent met dat herkenbare, iets te saaie interieur. Daarom geven we in deze blog een aantal tips om jouw woning te vernieuwen! 

Maak het persoonlijk

De eerste stap voor het vernieuwen van je woning is door het persoonlijk te maken. Dit doe je heel eenvoudig. Hang bijvoorbeeld fotolijstjes op, kies nieuwe schilderijen uit of kies voor een toffe muurdecoratie. Je kan bijvoorbeeld rozenblaadjes kopen en combineer deze met je persoonlijke muurdecoratie. Wij zijn van mening dat dit een ontzettend mooi en nieuw leven in je interieur zal blazen. 

Geef je meubels een andere plek 

Je gelooft het misschien niet, maar door een andere plek te geven aan je meubels creëer je heel eenvoudig een nieuwe sfeer in huis. Wissel bijvoorbeeld bepaalde meubels met elkaar en geef een nieuwe uitstraling. Plaats de bank aan de andere kant van je woning en maak een geheel nieuwe indeling. Zo bespaar je ook nog eens een heleboel geld. 

Geef kleur op de muur 

Geef één van je muren een ander kleurtje en geniet van de verandering. Je creëert op deze manier een ontzettend nieuwe en toffe sfeer in je woning. Houd wel rekening met het feit dat je na het verven van de muur ook nieuwe kussens op de bank wilt. Combineer deze kussens vervolgens met dezelfde kleur als de muur. 

De verlichting in je huis 

Goede verlichting is een subtiele en effectieve manier om je huis gezelliger te maken. Je hoeft zeker niet altijd opvallende lampen te gebruiken, maar kies lampen uit die een toegevoegde waarde leveren aan je woning. Daarnaast dien je ook de keuze te maken voor welke kleur lamp je kiest. Heb je witte gordijnen? Dan doet wit licht het altijd goed! 

Deurknoppen

Ja! Ook je deurknoppen geven een geheel nieuwe look aan je woning. Vooral knoppen voor kastjes zijn niet duur en geven een nieuwe look aan het meubilair. Kies bijvoorbeeld voor 1 vaste kleur, die goed te combineren is met de kleur van de accessoires. Wij raden in de meeste gevallen wel aan om in ieder geval donkere kleuren zoals donkerbruin, donkergrijs of zwart te gebruiken. Zo zit je namelijk altijd goed!