VPRA
Image default
Tech

Op Netflix Inloggen op je chromecast

Chromecast, wat zeg je? Jazeker, Google is al geruime tijd op de markt met Chromecast, een vrij nieuwe manier van entertainment zeg maar. Maar wat is het nu precies en welke moet je aankopen?

Met één Netflix account op alle TV’s kijken

Het gaat dus om een eenvoudig toestel voor je TV en/of andere toestellen zodat je met één account kunt inloggen op Netflix op vrijwel alle toestellen kunt kijken, zelfs bij op verplaatsing, en dat is misschien nog wel het grootste voordeel van de Google Chromecast. Stel, je hebt thuis een laptop en een standaard LCD televisie, natuurlijk heb je een Netflix account en je gebruikt de Chromecast om je favoriete Netflix serie te kijken op je TV.

Je gaat naar je grootouders op bezoek en wil hun ook eens iets laten zien of Netflix, maar ze hebben geen computer en dus ook geen internet, zoals vele ouderen van dagen nog steeds niet met de moderne computertijd overweg kunnen. In dit geval kan je simpelweg je Google Chromecast inloggen op de wifi en inpluggen op het televisietoestel en met je eigen smartphone voor de dataverbinding zorgen, geen gedoe meer met die grote decoders zoals Canal+ in de jaren 90 en van die grote dure installaties, simpelweg de Chromecast en inloggen. Ook wanneer je op reis gaat naar andere landen of je gaat kamperen met je eigen caravan of mobilhome kan je de Chromecast gewoon blijven gebruiken, het enige wat je nodig hebt is je login en een dataverbinding, en je bent vertrokken.

Chromecast kopen? Houd hier rekening mee

De korte uitleg over wat het nu precies is volgens een welbekende webshop is “Met de Chromecast kun je heel eenvoudig video en muziek op je tv afspelen. De Chromecast is ideaal voor tv’s die geen smart-tv zijn. Maar ook als upgrade voor je smart-tv biedt de Chromecast uitkomst”. Nu weten we al enkele basisdetails maar nog niet alles natuurlijk.

Maar hoe weet je nu welke Chromecast je moet kopen voor je eigen behoeften? Wel dat is eigenlijk vrij simpel, veel ligt al aan wat je ermee wil doen, wil je vooral streamen van online diensten op eender welk TV toestel, dan is een basismodel als de Chromecast V3 al voldoende, de prijs van deze versie hangt zo rond de 40 euro op de meeste plaatsen. De Chromecast V3 heeft een HDMI aansluiting die dus op iedere televisie of zelfs projector in vergaderzalen bij bedrijven en dergelijke kan worden gebruikt, dus als je een keertje een serie of film wil kijken bij een kampvuurtje buiten heb je enkel nog een muur nodig waar je je projector op kan richten en je bent klaar voor een gezellige avond buiten TV kijken. Het is een éénvoudig toestel dat simpelweg plug & play werkt en heeft een RAM geheugen van 512 MB waardoor je een mooie beeldkwaliteit in full-HD van 1080 pixels krijgt.