12.9 C
Nederland
september 22, 2023
VPRA
Image default
Zakelijk

Riool lekkage – Oorzaken en herkenning

Wanneer u last heeft van een riool lekkage, is dat meestal omdat er een soort breuk in de leidingen is geweest. De meest voorkomende oorzaak van deze lekkages is slijtage of werkzaamheden in de buurt van uw woning/bedrijf!

Om de bron van uw riool lekkage te vinden, gebruiken we verschillende technieken. In sommige gevallen zoals relatieve vochtmeting en visuele inspectie zult u in staat zijn om het zelf te ontdekken; andere keren heeft ons team toegang nodig tot een gebied dat zelfs voor ons te klein is – wat akoestiek of thermografie handige hulpmiddelen maakt! Onze bekwame technici staan bekend als “de mensen die alles weten”, omdat ze alles aankunnen.

Een veel voorkomende oorzaak van riool lekkages is te wijten aan vorst. Het beschadigt de leidingen onder uw huis, die kunnen zijn gemaakt van slechte materialen die niet bestand zijn tegen vriestemperaturen of verkeerd zijn geïnstalleerd en onnodige schade hebben veroorzaakt. Een andere oorzaak kan ingegroeide boomwortels zijn.

Hoe kan ik een riool lekkage herkennen?

De meest betrouwbare manier om te weten of er een riool lek is, is de voor de hand liggende geur en vliegen. De kleine insecten zijn ook indicatoren; ze zijn ongeveer 5mm lang zoals alle andere insecten maar hebben bruine kleuren waardoor ze gemakkelijk te herkennen zijn.

Als u last heeft van een slechte afvoer of verstoppingen in uw riool, kan dat betekenen dat er een probleem is met het systeem.

Als u scheuren in uw fundering in de buurt van sanitair zoals gootstenen of toiletten opmerkt, kan dit een indicatie zijn dat er water in de grond lekt.

Waterschade kan uw huis of bedrijf ruïneren, dus het is belangrijk om een professional de bron van eventuele lekkages te laten vinden voordat ze meer schade veroorzaken. Lekdetectie is een essentieel onderdeel van het voorkomen van waterschade en stelt u in staat om snel de oorzaak te vinden of eventuele lekken te repareren.