VPRA
Image default
Wonen

Hoe ziet een groepenkast er van binnen uit?

Hoe ziet een groepenkast er van binnen uit?

Een groepenkast is de nieuwe stoppenkast. Bij een stoppenkast denk je gelijk aan ronde witte stoppen. Een groepenkast bestaat uit installatieautomaten. Je zult snel genoeg merken dat een groepenkast veel makkelijker werkt dan een stoppenkast. Eenvoudig in gebruik en ook nog eens een stuk veiliger. Ontstaat er kortsluiting in het huis dan is het enige wat je hoeft te doen de schakelaar om te zetten. Je hoeft geen doorgebrande zekeringen meer te vervangen. Dat scheelt een hoop gedoe. Niemand tegenwoordig kiest voor zijn huis meer een stoppenkast. Een groepenkast heeft veel meer voordelen. Heb je een stoppenkast dan is het verstandig om het laten vervangen voor een groepenkast. Elektricien Deventer kan jou hiermee helpen.

 

De aardlekschakelaar is er voor extra beveiliging als kortsluiting zich voordoet

In veel (oude) woningen is er nog geen aardlekschakelaar aanwezig. Dat kan erg gevaarlijk zijn. Een aardlekschakelaar is er namelijk voor extra beveiliging. Ontstaat er kortsluiting bij je apparaten de schakelt deze schakelaar je apparaten op tijd uit. Zo’n aardlekschakelaar is verplicht bij nieuwe installaties sinds 1975. Voor het aansluiten van een aardlekschakelaar is een aardpen noodzakelijk. Wil je meer informatie weten over aardlekschakelaars en hoe het te installeren? Neem dan met Elektricien Deventer contact op.

 

Zet je hoofdschakelaar in je meterkast om als je met stroom gaat werken

Werk je met stroom dan is het verplicht om een hoofdschakelaar te hebben. Door de hoofdschakelaar uit te zetten kun je namelijk zonder problemen aan het werk in je meterkast en groepenkast. Vergeet je de schakelaar om te zetten kan dat hele vervelende gevolgen hebben. Je wilt uiteraard niet onder stroom komen te staan, dan ben je verder van huis. Is er een storing dan kan je met één hoofdschakelaar de hele stroomtoevoer van je huis stilleggen. Nogmaals, ga je aan het werk in je meterkast vergeet dan niet de hoofdschakelaar om te zetten.

 

https://elektricien-deventer.nl/