12.9 C
Nederland
september 22, 2023
VPRA
Image default
Wonen

Een nazomer vol met muggen

De zomer is over, de hooikoorts is minder sterk & de muggen gaan weg. In ieder geval, dat denk je. Nou, niks is minder waar. Van de Poolse pollen in de nazomer tot de zwerm van muggen die door de natte, zwoele nazomer buiten de boel blijven terroriseren! Maar waardoor komt dat dan? Wat kun je ertegen doen? Wij leggen je er graag meer over uit. 

 

Muggeneitjes

De muggeneitjes worden gelegd in stilstaand water. Zo kun je ervanuit gaan dat als het langer dan een week droog is, dat de muggeneitjes uitkomen. Het duurt namelijk enkele dagen totdat de eitjes uitkomen. De larven hebben daarna 1 tot 7 dagen nodig om te volgroeien tot een volwassen mug. Best snel eigenlijk hé? Het duurt dus een week tot twee weken om een volgroeide mug te kweken. En dan te bedenken dat de vrouwtjes mug gemiddeld 100 tot 200 eitjes per leg legt, dus reken maar uit hoeveel muggen daaruit komen! 

 

Spinnenseizoen

Gelukkig breekt ook in de nazomer het spinnenseizoen aan. Elke herfst stikt het van de spinnen. Zo zie je vaak buiten de kruisspin en als je een smal pad doorloopt loop je het risico dat je vol door een spinnenweb heen loopt. Daarnaast is de huisspin ook onmisbaar. De kat heeft weer wat speelvriendjes. We kunnen wel stellen dat het spinnenseizoen evenredig is aan de muggenplaag, want laten we eerlijk zijn; wat vindt een spin nou lekkerder dan een vette, sappige mug? Geen idee natuurlijk! Wel weet ik wat ze leuker vinden: mensen plagen.

 

De oplossing!

De beste oplossing tegen de muggenplaag zijn toch horren op maat. Plaats een inzethor, een hordeur of spijker een paar latjes met gaas op je kozijn om de bloedzuigers buiten te houden. De makkelijkste oplossing en ook nog eens de duurzaamste. Wist je dat je vaak toch wel 10 tot 15 jaar kan doen met een inzethor voordat het gaas te droog raakt en de kwaliteit lager wordt? Dat scheelt!

 

Optie B.

Vind je horren te duur? Of vind je het lastig om het in te meten? Dan is er altijd nog optie b; laat de kat los op spinnenjacht of zorg ervoor dat je je huis goed schoonhoudt. Spinnen houden namelijk van kiertjes, gaatjes en kozijnen. Maak geregeld deze plekken schoon, want zo zorg je ervoor dat je geen spinnennestjes krijgt! Tegen de mug heb je alleen maar Deet, een citronellakaars of een andere muggenspray als wapen.

Wil jij ook een mooie website maken? Of heb je hulp bij wordpress website maken nodig? Daar kunnen wij je bij helpen!