14.8 C
Nederland
september 21, 2023
VPRA
Image default
Wonen

De vogels in je tuin verwennen met een gezonde snack

De vogels in je tuin verwennen met een gezonde snack

Vogels zijn goed voor ons klimaat en daarom mogen ze altijd wel een lekkere en gezonde snack hebben. Veel mensen weten niet dat vogels heel veel stikstof uit de lucht halen en dat omzetten naar voedingsstoffen waar zij van kunnen leven. Vogelvoer is niet al te duur en daarom kan bijna iedereen dit ook wel geven als dankbaarheid dat onze stikstofproblemen niet veel erger zijn. Zo kun je bijvoorbeeld Meelwormen kopen want hier zijn vogels hartstikke gek op. De gedroogde meelwormen bestaan voor het grootste gedeelte uit eiwitten die een vogel goed kan gebruiken. Daarnaast zitten er ook gezonde vetten in en is het lang houdbaar tot wel 5 weken. Ook kun je deze mixen met zaden en vogelpindakaas zodat ze ook wat afwisseling hebben. Eventueel zou je er zelfs een klein taartje van kunnen maken waar ze wekenlang in zitten te pikken.

Waarom vogels in de tuin vogelvoer geven?

Je kunt het beste Vogel voer kopen voor de vogels in de tuin, want hier halen ze hun belangrijkste voedingsstoffen uit. Veel mensen denken dat een oud sneetje brood genoeg is, maar integendeel, vogelvoer is speciaal ontwikkeld op basis van de wensen van een vogel. Daarnaast is het ook niet super duur, dus het is een kleine moeite om iedere dag, week of maand een snack buiten te zetten. Tevens zijn de mogelijkheden ongekend, want je kunt zaden strooien of in bakjes doen, maar ook kun je meelwormen kopen die dan weer net wat groter zijn. Daarnaast heb je ook gewoon verschillende zaden mixen waar ze belangrijke grondstoffen uit halen. Tevens zijn er ook verschillende soorten vogelpindakaas waar niet alleen gezonde vetten, maar ook olie in zit wat ze super lekker vinden. Kortom je kunt ze verwennen met alles en je bepaalt zelf wat je wel of niet wil kopen.

Waar moet je het neerzetten

Veel mensen zetten vogelvoer op hoogte, maar vogels houden er juist van als dit op de grond staat of maximaal 5 meter hoog. Op deze manier kunnen ze niet alleen veilig, maar ook comfortabel eten en snel wegvliegen als er een ander dier komt. Daarnaast is het ook belangrijk om wat lekkers neer te zetten op beschutte plekken. De meeste vogels willen namelijk hier eten. Je kunt hierbij denken aan een heg of struik. Ook is het belangrijk dat je dit doet met het water. Ze willen hier niet alleen van drinken, maar ook in badderen. Ze vinden het dan fijn als ze een beetje grip kunnen hebben. Gebruik daarvoor een klein laagje zand of wat kleine steentjes en vul het bakje niet meer dan de helft. Dit zodat ze zichzelf ook niet helemaal verzuipen, want er zijn ook veel kleine vogels.

Wanneer kun je een vogel het beste eten en drinken geven?

Er is niet echt een vaste tijd wanneer je ze het beste kunt voeren, maar de term vroege vogels geeft al aan dat ze vroeg in de ochtend al op zoek gaan naar eten. Dit geldt ook voor water, maar zorg er in de zomer bij hoge temperaturen wel voor dat je dit regelmatig ververst. Net als mensen willen vogels ook een koel drankje hebben, dus zet het bij voorkeur ook in de schaduw. Juist in de winter hebben vogels behoefte aan meer eten en vooral ook eiwitten en vetten. Dit wordt door veel mensen over het hoofd gezien, maar leg het maar eens buiten neer en je ziet ieder jaar meer vogels komen.