14.5 C
Nederland
september 21, 2023
VPRA
Image default
Zakelijk

Waarom een huis beveiligen?

Waarom een huis beveiligen?

Steeds meer mensen beveiligen hun spullen of schakelen hiervoor een Beveiligingsbedrijf in. Dit omdat spullen een waarde hebben en ook spullen met een lagere waarde worden nog steeds veel gejat. Tevens is het aantal inbraken ook gewoon toe te nemen en dieven worden steeds slimmer. Het is dus eigenlijk ook een beetje een noodzakelijk kwaad. Als je echt hele dure spullen hebt, dan is het vaak ook verplicht door de inboedelverzekering. Zij betalen dan bijvoorbeeld alleen uit als je aan hun eisen voldaan hebt. Daarnaast wil je ook gewoon met een gerust hart een paar dagen van huis kunnen. Of dit nu gaat om een dagje weg of een vakantie, dat maakt niet uit. Je wil gewoon dat er niemand aan je spullen komt en dat een dief op heterdaad betrapt wordt als dit wel gebeurt. Dit kan door een alarm, maar tegenwoordig kun je ook de beelden op een computer of smartphone bekijken en opnemen.

Welke apparatuur heb je hiervoor nodig

Er is erg veel Inbraakbeveiliging apparatuur te verkrijgen op de markt. Afhankelijk van jouw budget kun je voor verschillende mogelijkheden kiezen. Zo zijn er IP-camera’s waarmee je een huis kunt beveiligen en de beelden 24/7 per dag aan kunt op de computer of smartphone. Daarnaast geeft het je ook een gerust gevoel, want je kunt gewoon van huis gaan zonder zorgen. Tevens is het ook mogelijk om bewegingsdetectoren te laten ophangen door een beveiligingsbedrijf. Deze kunnen dan een geluid af laten gaan dat dieven wegjaagt, maar het kan ook gebruikt worden als stil alarm. Je kunt de beelden van sommige apparatuur zelfs direct delen met de politie. Zo kunnen zij de dieven op heterdaad weer pakken. En zo zijn er nog eindeloze mogelijkheden meer.

Wat kun je precies beveiligen?

In principe kun je alles in en rondom je huis bedrijven als je hiervoor een professioneel beveiligingsbedrijf inschakelt. Zo is er een raam en deur beveiliging die ervoor zorgt dat dieven niet te makkelijk binnen kunnen komen. Deze kunnen heel simpel dienen om dieven met een koevoet te weren, maar ook voorzien zijn van een sensor die het alarm laat loeien of een signaal naar je telefoon stuurt. Daarnaast heb je dan ook camera’s die alle bewijslast opnemen. Dit is niet alleen nodig om dieven op te sporen, maar het kan ook zijn dat je verzekering dit als bewijs wil zien. Daarnaast zijn er ook nog speciale detectoren die bewegingen en trillingen waarnemen. Deze zijn niet altijd voorzien van een camera, maar het is vaak wel het goedkopere alternatief om je huis te beveiligen.

Waarom een beveiligingsbedrijf inschakelen?

Het beste kun je een beveiligingsbedrijf inschakelen omdat zij over de beste spullen beschikken. Daarnaast kunnen zij ook een passend advies geven, want een kantoor moet je anders beveiligen dan een huis. Tevens wordt er natuurlijk ook gekeken naar de waarde van de spullen. Voor een inboedel met weinig waarde voldoet alleen een camera vaak voldoende. Je hebt dan wel de bewijslast, maar niet de hoge kosten van een professioneel systeem. Heb je wel spullen die veel waard zijn, dan wordt er vaak een compleet pakket geadviseerd. Hierin zit dan vaak ook detectoren voor beweging en een directe connectie met de meldkamer van het bedrijf en soms zelfs met de politie.