VPRA
Image default
Wonen

Alle voordelen van muurisolatie

Muurisolatie is dé keuze voor slimme huizenbezitters, hoe dat zit leggen we je uit in deze blog!

Geld besparen

Door te isoleren sluit je kou buiten en zorg je dat de warmte binnenblijft, daardoor hoeft de Cv-ketel minder hard te werken. Met muurisolatie bespaar je gemiddeld 30% op gasverbruik. Dat is erg prettig nu de gasprijzen met meer dan 200% zijn gestegen.

Meer wooncomfort

Met muurisolatie verhoog je je wooncomfort. In de zomer zorgt isolatie ervoor dat je huis lekker koel blijft en de warmte niet binnenkomt. In de winter zorgt isolatie er juist voor dat de warmte binnen blijft en de kou niet binnenkomt. Zo heb je het hele jaar door profijt van muurisolatie.

Minder geluidsoverlast

Isolatie houdt niet alleen warmte binnen en buiten, ook geluid komt minder goed door de muren. Erg handig wanneer de hobby van je buurjongen drummen is of je een feestje wil geven. Zo hebben de buren geen last van jou en jij niet van de buren.

Beter energielabel

Je huis isoleren is investeren in je woning, door het besparen op energiekosten verdien je deze investering binnen drie tot vijf jaar terug. Daarnaast wordt je woning duurzamer. Goed voor de planeet en voor jou want je huis krijgt door isolatie een beter energielabel. Een goed energielabel dat is dan weer positief voor de waarde van je woning.

Wil je je woning laten isoleren? Alpine Isolatie heeft voor iedere woning een geschikte oplossing