VPRA
Image default
Recreatie

Wildkamperen? Zet deze 5 basisitems op je paklijst!

Genieten van de stilte en wakker worden in de ongerepte natuur: wildkamperen is dé vakantie voor avonturiers. Maar welke spullen moet je meenemen? Wij zetten de belangrijkste vijf basisitems hieronder voor je op een rij, zodat jij goed bepakt op pad gaat en het je aan niets ontbreekt!

1. Batterijen voor al je apparatuur

Tijdens een off-the-grid-trip is stroom vaak niet beschikbaar. Daarom zijn batterijen een musthave voor op je paklijst. Hiermee is je zaklamp en/of hoofdlamp voorzien van licht. En dat is erg handig wanneer je bijvoorbeeld ‘s avonds gaat wandelen of ‘s nachts moet plassen. Ga je een langere tijd wildkamperen en wil je niet een voorraad aan batterijen meenemen? Overweeg dan oplaadbare batterijen. Zodra je één of meerdere dagen op een plek vertoeft met stroom, laad je de lege batterijen gewoon weer op.

2. Lichte tent die je makkelijk opzet

Wildkamperen betekent: bivakkeren op veel verschillende plekken. Belangrijk dus dat de mee te nemen tent licht in gewicht en makkelijk opzetbaar is. Denk bijvoorbeeld aan een pop-up-tent: geen gedoe met stokken of binnen- en buitententen. Je zet hem binnen no time neer op de gewenste plek. Klaar om naar de volgende plek te gaan? Rits de deuren open, vouw de bogen samen, schuif de delen in elkaar en stop de tent in de tas. Op naar de volgende kampeerplek!

3. Warme en comfortabele slaapzak

Ook onmisbaar tijdens je off-the-grid-trip is een goede en comfortabele slaapzak. Pluis van tevoren goed uit wat ‘s nachts de temperaturen zijn van de plek(ken) waar je overnacht. De meeste slaapzakken hebben een temperatuurlabel. Hierdoor weet je direct of dit model geschikt is voor jouw vakantie.

4. Kookgerei voor stevige maaltijden

Tijdens het wildkamperen hoef je geen sterrenchef uit te hangen. Maar een gasstelletje, aansteker, pan en kookgerei komen natuurlijk wel goed van pas. Restaurants zitten vaak niet om de hoek, dus zorg ervoor dat je genoeg spullen meeneemt om mee te koken. Want na een lange dag actief bezig te zijn geweest, is een stevige maaltijd een must. Denk aan een lekker eenpansgerecht of goedgevulde maaltijdsalade. Wij zeggen: eet smakelijk!

5. Drinkwater voor één of meerdere dagen

Water is één van de belangrijkste basisbehoeften. Neem daarom genoeg water mee op reis. Want niets is zo vervelend als in niemandsland zitten zonder schoon water. Wij raden aan om grote flessen of bidons met water te vullen. Daarnaast kun je ook een waterzak of waterrugzak aanschaffen: deze zijn speciaal ontworpen voor kampeertrips.

Met deze vijf tips heb je alvast de belangrijkste basisitems afgevinkt van de paklijst. Niets houdt je meer tegen om ongestoord te genieten tijdens jouw avontuurlijke wildkampeervakantie. Kijk jij er al naar uit? Zie je daar!