VPRA
Image default
Tech

Wat heb je nodig om je smartphone te beschermen?

Grote kans dat jij de trotse eigenaar bent van een smartphone. Misschien heb je een iPhone 13, een Galaxy S21 of neem jij genoegen met een iets ouder model. Welk toestel je ook hebt: een smartphone neem je (bijna) overal mee naartoe. Het is daraom belangrijk dat het mobiele apparaat goed beschermd wordt, zodat een ongelukkige valpartij of ondoordachte beweging geen vervelende gevolgen heeft. Met de juiste accessoires weet je zeker dat je telefoon er goed uit blijft zien. Tenminste, als je weet waar je een goed telefoonhoesje koopt natuurlijk.

Met een stevig smartphonehoesje

Het belangrijkste telefoonaccessoire op de markt is toch wel een smartphone hoesje. Het dragen van een telefoon zonder hoesje is als autorijden zonder gordel. Niemand wilt dat een (nieuwe) smartphone barst of breekt. Gsm hoesjes zijn speciaal ontworpen voor jouw toestel om de eerste klap op te vangen. Breekt het hoesje, maar blijft jouw telefoon schadevrij? Dan is het de investering dubbel en dwars waard geweest. Maar waar moet je nou precies op letten bij het kopen van een Samsung Galaxy S22 hoesje? Controleer allereerst het model van je smartphone. Soms is hier nog weleens verwarring over. Heb je de iPhone 11 Pro of toch de Pro Max? Je kunt dit makkelijk achterhalen via de instellingen van je smartphone. Zo voorkom je dat het verkeerde product wordt gekocht. Als je dit eenmaal weet, kun je gericht op zoek gaan naar een mobiel hoesje, bijvoorbeeld in de webshop van Casimoda of bij bol.com. Met meer dan honderden telefoonhoesjes is er voor ieder wat wils, dus ook een cover telefoon naar jouw smaak.

Oh, en vergeet niet om je aan te melden voor de nieuwsbrief van Casimoda. Je profiteert dan direct van 10% korting op je eerste bestelling!

De voordelen van een screenprotector

Naast dat een telefoonhoesje belangrijk is om de hardware en achterkant van het toestel te beschermen, mag de kracht van een screenprotector zeker niet onderschat worden. We hebben het dan wel over de glazen screenprotectors, want die beschermen het allerbeste. Het dunne laagje van gehard glas biedt namelijk bescherming tegen verbrijzeling of barsten van het scherm van je telefoon.

Is een telefoonverzekering de moeite waard?

Veel telefoonfabrikanten (en leveranciers) promoten het afsluiten van een telefoonverzekering tegen schade en diefstal. Er zijn voordelen op te noemen, maar ook zeker nadelen. Laat je dus zeker niet onder druk zetten! Het nadeel van een telefoonverzekering is dat het behoorlijk veel geld kost. Toegegeven, als je telefoon verliest dan kun je ergens op terugvallen. Maar je hebt altijd een flink eigen risico, en als je telefoon een jaar oud is, krijg je gemiddeld nog maar 60% vergoed. Bij oudere smartphones kan dit nog maar 40% zijn. Reden te meer om je hier vooraf goed in te verdiepen voordat je zomaar een smartphoneverzekering afsluit.