VPRA
Image default
Sport

Deze tips maken het thuis sporten leuker!

Ben je eigenlijk niet zo’n fan van de sportschool en heb je geen zin om na een lange dag nog een rondje te gaan hardlopen? Dan is thuis sporten natuurlijk de ideale oplossing! Je bevindt je namelijk in een vertrouwde omgeving. Het enige minpunt? Je moet wel jezelf motiveren. Er is namelijk niemand anders in de buurt die je hierbij helpt. Het is daarom niet altijd even makkelijk om te beginnen met thuis sporten. Maar, we kunnen je wel alvast op weg helpen door een aantal belangrijke tips te geven. Lees snel verder. 

Motiveer met muziek 

Wat is één van de grootste factoren in de sportschool dat voor motivatie zorgt? Juist. De harde muziek. Daarom is het belangrijk dat je dit thuis ook hebt. Uiteraard zet je de muziek niet zo hard dat de buren ook mee kunnen genieten, maar wel hard genoeg dat je er energie van krijgt. Plaats bijvoorbeeld een mooie cd speler met bluetooth in de kamer en luister je favoriete cd’s tijdens het sporten. 

Workout die bij je past

Het fijnste aan thuis sporten? Je kunt zelf kiezen wat voor soort workout je verricht. Daarnaast hebben we anno 2022 ook steeds meer toegang tot digitale trainingen, waarbij je altijd wel een workout vindt die precies past bij wat je leuk vindt. Doe daarom van te voren research en zoek de workout die bij je past! Het maakt het namelijk een stuk leuker wanneer je niet met tegenzin je workouts verricht. 

Plannen is belangrijk 

Ja. Ook je sportmomenten ga je vanaf nu in moeten plannen. Wanneer je thuis bent wordt je namelijk ontzettend snel afgeleid. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete serie die je met 1 knop op de afstandsbediening aanzet. Daarom is het belangrijk om je workouts in te plannen, zodat je op dat tijdstip ook echt alleen maar bezig bent met je workout. Plan je overige activiteiten hier omheen en op deze manier heb je geen excuus meer om niet van de bank af te komen! 

Download applicaties 

We hebben het er al kort over gehad, maar de digitale trainingen zijn echt een must wanneer je thuis gaat sporten. Thuis sporten kan net zo effectief zijn als bewegen in de sportschool, mits je de juiste oefeningen uitvoert. Vanuit de comfort van je eigen huis hoef je je niet druk te maken om je conditie, je bezwete hoofd of andere sportschool onzekerheden. Dit zijn onze favoriete applicaties: 

  • 7 minute app 

  • Nike Training Club 

  • VirtuaGym Fitness 

  • Sworkit