14.5 C
Nederland
september 21, 2023
VPRA
Image default
Sport

Zelf yoga les geven? Volg de opleiding tot yoga docent!

Veel mensen ervaren het als een fijne en nuttige manier van ontspannen. Yoga vindt zijn oorsprong in India en bestaat uit rustige, intense, maar soepele bewegingen. Vaak worden lessen aan grotere groepen tegelijk gegeven. Dit vaak met een rustgevende melodie op de achtergrond. Het ultieme doel dat yoga met zich mee kan brengen is het vinden van balans tussen je lichaam en geest. Dit bevordert dan weer je humeur, levenslust en motivatie in het dagelijks leven. Voel je je hierdoor aangesproken, heb je geen moeite met een Engelstalige scholing en lijkt het jou leuk om deze lessen te kunnen geven en het kalmerende effect aan anderen door te geven? Bij Sport en People kan dit worden bereikt.

Word yoga docent

De RYT-200 opleiding maakt jou een kei in het wegnemen van klachten en het bijbrengen van positieve energie bij je toekomstige klanten. Je zult echt wat gaan betekenen in deze maatschappij en kunt er alle kanten mee op. Een meevaller: Je hoeft geen eerdere opleiding te hebben gevolgt op het gebied van yoga. Je kunt direct starten. De opleiding is via online lessen te volgen en zal om en nabij 200 uur duren. De opleiding bestaat uit vier verschillende delen: Technieken, anatomie en fysiologie, geesteswetenschappen en de professionele benodigdheden of beheersingen. De uren worden onder de zojuist genoemde onderdelen verdeelt. Alle yoga opleidingen vallen onder de Yoga Alliance. Dit bondgenootschap zorgt ervoor dat de kwaliteit van de aangeboden opleidingen hoog is en blijft.

Vervolgopleiding

Nu is de RYT-200 opleiding een fijne eerste stap in de goede richting, maar er zijn nog doorgroeimogelijkheden. Zo is er een yoga opleiding van 300 uur beschikbaar. Deze opleiding gaat nog dieper in op alle aspecten van yoga. Breid jouw kennis en wetenschap uit en help nog meer mensen.

Ontdek de vele voordelen

Kortom, een yoga opleiding volgen is leerzaam en interessant. De beste opleidingen staan al voor je klaar. Heb je affiniteit en interesse in yoga en wil je deze interesse uitbreiden naar een mogelijk beroep, dan is het worden van yoga instructeur de beste keuze voor jou. Of je nu als starter kiest voor een 200 uur durende opleiding, of graag wil doorgroeien met een yoga opleiding van 300 uur, dit is allemaal te bewerkstelligen. Je kunt je eenvoudig en snel aanmelden via de site van Sport en People. Kijk vooruit en ontspan. Veel leerplezier en rust toegewenst!