VPRA
Image default
Recreatie

Een beer pong feest organiseren!

Het is alweer even geleden dat het Amerikaanse beerpong zijn intrede deed in Nederland. Door de bekende colleges en universiteiten in Amerika is er een drankspel ontstaan waarbij vele studenten en jongeren helemaal lyrisch werden. Het spel beerpong is ondertussen al meer dan een decennia oud in Nederland maar op menig feestje nog steeds een enorm succes. Nou gaan spellen en drank vaak hand in hand in Nederland, hoe zorg jij nou dat jouw feest een succesvol en gezellig beerpong feest wordt? Nou heel simpel, daar helpen wij jou natuurlijk mee. 

 

Zet de beer pong tafels maar klaar!

Hoeveel gasten heb jij uitgenodigd voor jouw feest? Dit is erg belangrijk om te bepalen hoeveel tafels er nodig zijn op jouw feest. Met een mannetje of 20 kan één beerpong tafel volstaan, worden het meer dan 40 gasten dan is er wellicht al een extra tafel nodig. Wat je natuurlijk niet wil is dat je gasten zich gaan vervelen omdat ze zo lang moeten wachten op hun beurt. Zorg daarom dat er per 15 a 20 gasten een beerpong tafel aanwezig is. Wordt dit jou nou iets te duur? Dan kan je ook beerpong sets kopen en deze plaatsen op een bestaande eettafel. Dit is een makkelijk en veel goedkoper alternatief. Hoe dan ook, wij kiezen natuurlijk zelf liever voor de echte officiele beerpong tafel

Bier, wijn en andere dranken in overvloed! 

Jij als organisator moet er nu voor gaan zorgen dat alle benodigdheden in huis zijn om de bekers gevuld te houden. Een lading aan bier, wijn en welke andere drank is gewenst. Daarnaast, moet je ervoor zorgen dat je genoeg van de bekende red cups in huis hebt. Red Cups zijn simpele plastic bekers, dit zijn grote bekers tot wel 500ml. Deze bekers hebben een grote opening waardoor ze geschikt zijn om bij het spel beerpong te gebruiken maar ook omdat er genoeg bier in past. Het nadeel van deze bekers is wel dat ze nogal snel kapot gaan of vies en beschadigd raken, zorg dus voor een reserve aantal bekers. 

Duidelijke speluitleg van beer pong 

Nu alle materialen in huis zijn om het feest van start te kunnen laten gaan, moet jij als organisator van het feest nog wel zorgen op een soepel verloop. Zorg dus dat elke speler duidelijk weet wat de spelregels zijn van dit drankspel. Niets is frustrerender voor een medespeler of tegenstander dan een speler die de regels niet kent en maar wat doet. Zorg dus dat je een uitleg en regels uitdeelt of vantevoren bespreekt met iedereen. Zo kan het spel vlekkeloos en leuk verlopen. 

En nu drinken en gooien met die ping pong bal!

Let’s GO! Nu alles gereed is kan jij beginnen met het beerpong feest, zorg dat iedereen een medespeler heeft en dat de tafels gevulde bekers met bier hebben staan. Daag een ander team uit en ga van start! Succes!