VPRA
Image default
Wonen

Tips om je huis te versieren met kerstverlichting

De kerst komt eraan. Dit is het moment van het jaar om je huis te versieren met kerstverlichting van kerstverlichtingbuiten.com. Denk eraan, hoe groter, hoe beter en hoe gezelliger! Grote kerstverlichting is vooral handig voor buiten. Op deze manier kun je je huis prachtig verlichten en zelfs plekken in je tuin verlichten waar normaal gesproken weinig licht komt. Je wilt kiezen voor een soort verlichting dat mooi weerkaatst tegen sneeuw, ijs en water. Je kan deze verlichting zowel buiten en binnen ophangen, maar buiten heeft de hele buurt er plezier aan. Ga je dit jaar ook buiten verlichting ophangen? Dan is het belangrijk dat ze goed blijven hangen, ook als het hard waait. Het is natuurlijk zonde als je kerstverlichting kapot gaat of in het rond vliegt. Je kunt hiervoor nietjes gebruiken of losse draden vastplakken met ducttape. Zorg ervoor dat je ze goed vastmaakt, zodat ze niet wegwaaien bij slecht weer. In dit artikel worden er een aantal tips gegeven die je kunt gebruiken om je huis dit jaar te versieren met kerstverlichting.

Kerstverlichting in je tuin

Je kunt verschillende soorten kerstverlichting gebruiken voor buiten. Je kunt deze verlichting ophangen in bomen, of slingers van witte lampjes aan je schutting en ramen hangen. Hang ze in de bomen of plaats slingers met witte lampjes naast je ramen en schutting. Daarnaast is het altijd prachtig als je verschillende kleuren kerstverlichting in je struiken wikkelt. Zo creëer je een feestelijke uitstraling. Heb je verschillende soorten struiken in je tuin? Probeer dan een andere kleur voor iedere bol, dit zal zeker zorgen voor een fantastisch effect. Heb je een open tuin? Gebruik dan solarlampen die ’s nachts te verlichten zijn. Dit is vooral effectief als je tuin beelden of andere objecten heeft die overdag moeilijk te zien zijn. Je kunt deze in de nacht laten opvallen met de juiste kerstverlichting. Hoe dan ook, kijk eens goed naar je tuin en bedenk vervolgens hoe je deze zo goed mogelijk kunt versieren met verlichting. Kijk zowel overdag als in de nacht, zodat je een goed idee krijgt van wat goed zal passen en wat niet.

Experimenteren met stijl

Hoewel het belangrijk is om een samenhangend kleurenschema te hebben, wil je niet dat jouw kerstdecoratie er te statische uitziet. Experimenteer bijvoorbeeld eens met verschillende lampjes en verschillende stijlen. Het combineren van lampen kan zorgen voor een geheel nieuwe uitstraling. Verschillende maten gebruiken kan opeens zorgen voor een buitengewoon kerst decor. Er zijn ontzettend veel opties en variaties mogelijk. Een andere manier om creatief te worden met kerstdecoratie, is door één soort lamp te gebruiken in combinatie met verschillende texturen of materialen. Probeer ook eens buiten de kaders te denken, en wees niet bang om creatief te zijn. Je kunt er vormen van maken zoals sneeuwvlokken of sterren, of er woorden op schrijven in kleine letters zoals “Merry Christmas”. Er zijn eindeloos veel ideeën, maar jij bent zelf het meest creatief!

Kerstverlichting op ramen installeren

Dit is een geweldige manier om een kerstsfeer te creëren en je huis er feestelijk uit te laten zien. Hang je kerstverlichting op in een patroon of hang ze willekeurig op aan je raamkozijn. Denk er wel aan dat er een soort tussenruimte tussen de lampjes moet zijn, zodat ze niet één grote doorlopende lijn vormen. Gebruik verschillende kleuren voor elk woord, zoals blauw voor “Happy”, rood voor “Christmas” en wit voor “Day”. Je kan natuurlijk ook verschillende combinaties van kleuren in jouw huis gebruiken. Zet bijvoorbeeld rode lampjes bovenaan elk raamkozijn en schakel daaronder over op paars. 

Geef het een abstracte, moderne uitstraling

Als je jouw huis een abstracte, moderne uitstraling wilt geven, kan je LED kerstverlichting gebruiken. Deze lampen gebruiken minder energie dan gloeilampen en zijn dus ook voordeliger voor de elektriciteitskosten. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in een verscheidenheid van kleuren, waaronder wit, blauw, paars, rood en groen. Ze zijn er ook in verschillende vormen en maten, zodat je ze kunt mengen om de perfecte verlichting voor je huis te creëren. Een ander idee is het gebruik van draadlampen in plaats van losse strengen. Draadlampen zijn gemakkelijk te installeren en zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, zodat je ze overal buiten je huis kunt ophangen. 

Manieren om kerstverlichting op te hangen

Je hebt verschillende manieren om kerstverlichting op te hangen. Je kunt bijvoorbeeld een ladder gebruiken om hoge plaatsen te bereiken. Op deze manier kun je eenvoudig bomen in je achtertuin versieren, of de kerstverlichting ophangen aan de rand van je schuur. Daarnaast kun je gebruik maken van haken die in de muur of in het plafond kunnen worden geschroefd. Deze zijn ideaal voor plaatsen waar je niet gemakkelijk bij kunt. Een handige tip is om te kijken hoe ver ieder lampje van elkaar verwijdert is. Je kunt dan met een meetlint meten waar je elke lamp gaat hangen. Met de juiste verdeling heb je ook meteen een mooie sfeer Verder kun je je kerstverlichting ophangen met behulp van kabelbinders of schroevendraaiers. Met een hand moet je het object vastpakken waar je je verlichting wilt ophangen, zoals bijvoorbeeld een lamp. Met de andere hand trek je de kabelbinder over de lamp, en trek je het vervolgens strak vast. Je kunt dit proces herhalen om meerdere lampjes op te hangen, of om dezelfde lampjes in een mooie slinger op te hangen. Besteed hier aandacht aan, want daar zul je de hele kerst plezier van hebben!