2.5 C
Nederland
november 29, 2023
VPRA
Image default
Zakelijk

Ouders hebben het steeds vaker druk en daardoor niet altijd tijd om op hun kind te passen

Veel ouders hebben het druk. Vandaar dat zij opzoek gaan naar alternatieven voor de oppas van hun kinderen. Een alternatief wordt vaak gezocht in de familie. Zo zijn er opa’s en oma’s of ooms en tantes die wel willen oppassen. Het fijne aan deze vorm van oppas is dat het gaat om mensen die je goed kent. Familie en soms ook vrienden geven vaak een veiliger gevoel dan een onbekende. Dit de hoofdreden waarom de meeste ouders liever kiezen voor iemand in de familie dan een onbekende. Toch hoeft een onbekende nog niet zo verkeerd te zijn. Reageer op advertenties als oppaswerk gezocht en misschien vind je de juiste persoon om op jouw kind te passen.

Echte oppassers zijn een prima alternatief voor familie en vrienden

De mensen die reageren op advertenties zoals ‘oppaswerk gezocht’ hebben vaak ervaring met het oppassen op kinderen. Ervaring die een familielid misschien niet heeft. Het voordeel hier is dus iemand veel meer ervaring met kinderen heeft dan een familielid of een vriend. De oppassers hebben ervaring met het oppassen op kinderen omdat ze zelf kinderen hebben of omdat ze werken met kinderen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat iemand gewoon al veel ervaring heeft als oppasser. In een gesprek vooraf kunnen dingen worden besproken die jij als ouder belangrijk vindt. Zo weet je zeker dat er geen sprake is van miscommunicatie.

Een kind wordt gebracht naar de BSO

Naast een oppasser is het ook mogelijk om je kind naar de BSO te brengen. De BSO is een afkorting voor de Buitenschoolse Opvang. Dit is een instantie die kinderen opvangt. Sommige mensen geven deze instantie ook wel de naam kinderopvang. Het voordeel van kinderopvang is dat het kind hier met andere kinderen leert spelen. Dit is goed voor de sociale ontwikkeling van het kind. Een nadeel van de BSO is dat een kind hier minder aandacht krijgt dan bij een oppasser.

 

De keuze voor een van deze drie opties wordt uiteindelijk door de ouder zelf gemaakt.

https://www.oppasland.nl/oppaswerk/heel-nederland