12.9 C
Nederland
september 22, 2023
VPRA
Image default
Zakelijk

Laat je bedrijf groeien met Facebook adverteren!

Voordat je start met adverteren op Facebook zijn er een aantal dingen die je moet weten! In deze blog vertellen we je waar je op moet letten om te beginnen, wat het kost en hoe je succesvolle campagnes draait op Facebook.

Beginnen met Facebook adverteren

Beginnen met Facebook adverteren is zeer eenvoudig. Succesvol adverteren via Facebook is echter een ander verhaal. Geld verspillen kun je ook op leukere manieren doen. Daarom is het goed om te beginnen met de juiste strategie. Denk vooraf dus goed na over de doelgroep die je probeert te bereiken, de inhoud van je advertentie, de landingspagina en het beeld of video materiaal dat je wil gebruiken. Zo weet je precies welke advertentie aansluit bij je doelgroep en zorg je ervoor dat je uiteindelijk effectief kunt adverteren. 

Kosten van adverteren op Facebook?

Natuurlijk is het ook handig om te weten welke kosten je kunt verwachten. Zo kun je vooraf een goede prognose maken van de te verwachte inkomsten en bijbehorende kosten die horen bij het adverteren. Je weet dan tenslotte precies waar je aan toe bent. Je kunt dit bekijken per weergave van een advertentie, een klik op de advertentie, het aantal website bezoekers en natuurlijk het aantal verkopen. Doe je dat op deze manier dan kun je redelijk goed uitrekenen hoeveel je kwijt bent om één extra verkoop te realiseren. Benieuwd naar de kosten voor het adverteren op Facebook in 2022? In de link vind je een rekenvoorbeeldje dat er ongeveer zo uit ziet. 

Meten van je Facebook advertenties

Hoewel het meten van de resultaten van je Facebook advertenties natuurlijk super belangrijk is, gebeurt het niet altijd. Dat is ontzettend zonde, vooral omdat je belangrijke informatie over je potentiële klanten laat liggen. Daarom is het eigenlijk een must om vooraf je Facebook Pixel te installeren.

Facebook ads in 10 stappen.

De specialisten van Pittig Bakkie hebben het je makkelijk gemaakt en hebben een e-book voor je gemaakt met daarin 10 eenvoudige stappen die je kunt volgen om je Facebook advertenties naar een hoger niveau te tillen. Ze vertellen je niet alleen hoe je je advertenties beter kunt maken, maar laten je ook stap voor stap zien hoe je je advertentie account goed inricht en je Facebook pixel juist instelt. 

Facebook adverteren e-book

https://pittigbakkie.nl/diensten/social-media-marketing/facebook-adverteren/