VPRA
Image default
Gezondheid

Gezond bruin met deze tips Straling en gevaren van de zon

Straling en gevaren van de zon

Het wordt weer lekker weer en iedereen zoekt de zon op. Echter is deze straling niet goed voor ons mensen, zonder bescherming althans. De UV-straling kan op langere termijn brandwonden en ziektes veroorzaken als je niet oplet. Het is zeer belangrijk om gezond bruin worden te stimuleren en het serieus te nemen. Zo kan iedereen op een verantwoorde manier genieten van de zon.

Bruin worden

Natuurlijk wil je wel een mooi kleurtje krijgen. Tegenwoordig wordt er veel geadverteerd met zonnebanken. Maar dit neemt risico’s en ongemakken met zich mee. Zonder veel moeite kun je veel fijnere manieren aanwennen om jezelf te beschermen, zoals:

– Insmeren SPF

Overal zie je de afkorting “SPF” staan. Dit houdt “Sun Protection Factor” in en betekent zonbeschermingsfactor. Deze SPF kies je op basis van je eigen pigment, je gevoeligheid voor zon en de kracht van de zon die dag. 20 is tamelijk laag, 30 gemiddeld en 50+ hoog. Insmeren met een factor heeft de volgende geschatte werking: aantal min. normaal verbranden van de huid vermenigvuldigen met de factor. Gebruik je dus 20 en verbrand je mogelijk al na 15 minuten, dan doe je 15 x 20 = 300 minuten aan bescherming met factor 20, mits je elke twee uur smeert. Het is ten alle tijden aangeraden om te smeren, ook wanneer je een donkerder huidtype hebt of nauwelijks verbrandt om gezond bruin worden na te streven.

– Make-up met een SPF

Er bestaan make-up producten die een SPF bevatten en die zorgen voor bescherming. Houd er wel rekening mee dat deze om de twee uur gesmeerd zal moeten worden.

– Scrubben

Voor je gaat zonnen je huid scrubben, omdat de dode huidcellen op je huid het proces van bruin worden vaak vertragen. Doe dit wel in combinatie met insmeren.

– Hydrateren met crèmes

Houd je huid soepel voor een sneller bruiningsproces. Sommige crèmes zijn gemaakt om de huid te voeden en tegelijkertijd te beschermen bij blootstelling aan de zon.

– Gezonder eten

Vitamines en mineralen helpen daarnaast ook bij het sneller bruin worden. Dit is een natuurlijke manier die de huid motiveert om meer pigment aan te maken. Ook zitten er stofjes in die bruin worden versnellen, zoals in wortels. Op deze manier kun je gezond bruin worden.

Spraytan

Tot slot kun je overal spraytan laten doen. Dan wordt er een bruin goedje naar wens op je lichaam gesprayed voor een egale look.

Conclusie

Dus, wil jij gezond bruin worden en tegelijkertijd genieten van de zon? Neem deze tips en ga de zon lekker opzoeken! Gezond bruin met deze tips Straling en gevaren van de zon.

https://www.gezondenstralend.nl/