VPRA
Image default
Gezondheid

De voordelen van massage gel.

Massage gel is een veelgebruikt alternatief voor massage crème en massage olie. Maar wat zijn de voordelen van massage gel ten opzichte van de twee andere alternatieven? Waarom zou je massage gel willen gebruiken wanneer de twee alternatieven net zo goed zijn? Het beantwoorden van die vragen is precies waarom wij dit artikel hebben geschreven. We zullen je vertellen wat de vele voordelen van massage gel ten opzichte van olie zijn, en wat de voordelen van massage gel ten opzichte van crème zijn, zodat jij precies weet wanneer jij voor massage gel moet kiezen.

De voordelen van massage gel tijdens de massage.

De meeste voordelen van massage gel zul je tijdens de massage zelf opmerken. Ze voelt massage gel aan het begin van de massage al een stuk koeler aan dan olie of crème. Dit is heel fijn voor cliënten die het tijdens de massage door de wrijving snel warm krijgen. Maar als de cliënt die warmte juist fijn vindt heeft massage gel ook een ander voordeel: je kan op gel een stuk sneller masseren dan op olie of crème, hierdoor kan je als je wilt juist meer wrijving veroorzaken, waardoor er weer meer warmte wordt opgewekt. Dit is niet nodig, maar het kan wel, en dat maakt massage gel een stuk breder inzetbaar. Ook blijft massage gel langer zitten, waardoor je er minder van nodig hebt. Het kan dus goedkoper zijn dan de alternatieven.

De voordelen van massage gel na de massage.

Ook na de massage heeft massage gel een aantal voordelen ten opzichte van olie en crème. Allereerst laat massage gel veel minder resten achter op de huid van cliënt dan crème en olie. Zo kan het zijn dat een cliënt even snel tijdens de lunchpauze langskomt. Je wilt dan natuurlijk niet dat je cliënt met olieresten op terug gaat naar het werk. Ook als een cliënt om wat voor reden dan ook niet na de massage kan douchen is gel de beste keuze. Een ander groot voordeel van massage gel ten opzichte van olie is dat je minder vaak de was hoeft te doen. Dit komt doordat massage gel zo goed als geen vlekken achterlaat op stof. Je hoeft zo de lakens op de massagetafel minder vaak te wassen, wat tijd en moeite bespaart. Dit is een voordeel dat je ook bij massage crème tegen zult kunnen komen.