2.5 C
Nederland
november 28, 2023
VPRA
Image default
Gezondheid

Hoe duur is een fysiotherapeut?

De kosten van een fysiotherapeut verschillen, zo kan deze bij Fysiotherapie Houten anders zijn dan deze bij Fysiotherapie Katwijk. Hoewel de verzekering in veel gevallen een deel van de kosten dekt is dit niet altijd zo. In veel gevallen worden alleen chronische aandoeningen verzekerd en dit pas nadat eerst 20 behandeling zelf zijn betaald. Voor kinderen worden de eerste 9 behandelingen van fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Wanneer de eerste 9 behandelingen niet geholpen hebben vergoedt de zorgverzekeraar in veel gevallen ook de behandelingen die daarna nog nodig zijn. Dit is echter niet het geval voor volwassenen alleen voor kinderen.

Hoe werkt fysiotherapie voor kinderen?

Wanneer een kind fysiotherapie nodig heeft zal hij niet naar een normale fysiotherapeut gaan. Kinderfysiotherapie is een specialisatie binnen het vakgebied fysiotherapie en een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in kinderfysiotherapie heeft specifieke kennis van de motorische ontwikkeling in de verschillende leeftijdsfasen en in de fasen van groei en ontwikkeling van kinderen. Kinderen werken anders dan volwassenen en om deze reden is iemand die echt veel afweet van kinderen enorm belangrijk bij kinderfysiotherapie. Een verwijzing is voor een kinderfysiotherapeut niet altijd nodig. Het verschilt per fysiotherapeut waar een verwijzing nodig is en waar dit  niet nodig is.

Hoe werkt fysiotherapie voor volwassenen?

Fysiotherapie voor volwassenen werkt een stuk makkelijker, echter is het vaak wel duurder. Volwassenen moeten altijd de eerste 20 behandelingen bij de fysiotherapeut betalen en pas hierna kunnen eventuele verdere behandelingen betaald worden door de verzekering. Dit is echter ook niet het geval bij elke verzekering. In veel gevallen wordt alleen de fysio gedekt wanneer er een aanvullende verzekering is afgesloten. Het is voor veel volwassenen daarom belangrijk om deze af te sluiten om niet bij de fysio voor een dure rekening te komen staan. Een gemiddelde fysiotherapie sessie voor volwassen kost al snel tussen de 25- en 34 euro per uur.