14.8 C
Nederland
september 21, 2023
VPRA
Image default
Gezondheid

Een makeover is een makeover

Je bent toe aan een mooie mommy makeover, nadat je net een zwangerschap achter de rug hebt. Veel vrouwen voelen zich enorm onzeker over hun lichaam, nadat ze negen maanden een kindje hebben moeten dragen in hun buik. Niet alleen het leven gaat dan een enorme verandering aan, maar ook het lichaam krijgt veel te verduren. De ene vrouw heeft wat minder last van lichamelijke veranderingen, dan een andere vrouw. Vaak krijgen vrouwen dan te maken met hangende huid, rond de buik of dat de borsten wat gaan hangen. Dit kan ook voorkomen, wanneer iemand veel gaat afvallen en een enorme hoeveelheid gewicht verliest.

Verschillende opties

Bij het doen van een makeover voor moeders, kan er gekozen worden voor verschillende operaties. Je zou een buikwandoperatie kunnen laten doen of misschien wel een borstvergroting of borstlift. Bij slappe of hangende borsten kunnen vrouwen ervoor kiezen om een borstlift te laten doen. Hierbij wordt de tepel verplaatst naar boven, om de positie te verbeteren. Daarnaast wordt er ook wat huid verwijderd, zodat de borst wat compacter aanvoelt en lijkt. Op die manier wordt de vorm verbeterd en krijgt de borst een betere positie. Wanneer een vrouw een buikwandcorrectie wilt laten doen, dan wordt er een stuk huid van de onderbuik verwijderd en worden de spieren strak getrokken. Hoe groot deze ingreep is, ligt aan de hoeveelheid huid en vetweefsel, dat er aanwezig is.

De behandeling

Voordat je een overweging maakt over de behandeling, is het een goed idee om het er eerst over te hebben met een chirurg. Deze chirurg zal de beste opties bespreken, die bij jouw wensen passen. Ook is er een mogelijkheid om genoeg vragen stellen. Uiteindelijk zal deze persoon jou goed begeleiden in de keus, die je gaat maken over welke ingreep het best bij je past. Op deze manier, kan je nog goed nadenken, over de verschillende mogelijkheden en welke het beste is om uiteindelijk te gaan doen, zonder een overhaaste beslissing te nemen.