VPRA
Image default
Zakelijk

Hoger in de zoekmachine met SEO teksten

Hoger in de zoekmachine met SEO teksten

Iedere ondernemer die bezig is met online marketing, weet als geen ander dat goede SEO teksten essentieel zijn voor een hogere positionering in Google. Het is dan ook vast geen verrassing, dan het uitbesteden hiervan aan een daarin gespecialiseerd bureau steeds vaker voorkomt. Het schrijven van een goede SEO tekst om hoger in de zoekresultaten te komen is namelijk meer dan alleen het uitwerken van een bepaald onderwerp. Wist je, dat Google maar liefst 200 verschillende factoren heeft die bepalen hoe jouw content wordt gepositioneerd in de zoekmachine? Uiteraard zijn er naast de teksten ook zaken zoals techniek van de website zelf die een rol spelen. Wil jij Hoger in de zoekmachine met SEO teksten komen, dan zijn deze tips onmisbaar!

Titel

Allereerst is het belangrijk dat je Google, maar ook de lezer laat weten waar je tekst over gaat. Zorg er voor, dat het zoekwoord waarop je gevonden wil worden is verwerkt in de titel, maar ook pakkend is. Door te kiezen voor een pakkende titel, is de kans een stuk groter dan mensen hier uiteindelijk op zullen gaan klikken. Kortom, een pakkende titel, met daarin het zoekwoord verwerkt.

Inleiding

Alvorens je aan de slag gaat met de rest van de tekst, is het belangrijk een goede inleiding te schrijven. De inleiding bepaald namelijk voor het grootste deel of mensen blijven lezen of dat ze afhaken. Waar mensen de pagina snel verlaten, dan is dit voor Google vaak een teken dat het niet relevant genoeg is. Hoger in de zoekmachine met SEO teksten die boeiend zijn is dus een belangrijk pijler.

Tekst

Wanneer de inleiding is geschreven, ga je aan de slag met de ‘body’. Je tekst, dient net als in een boek te worden verdeeld in verschillende alinea’s. In deze alinea’s verwerk je vervolgens de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden, maar wel op een natuurlijke manier. Als stelregel is 3 tot 5 procent de juiste hoeveelheid. Gebruik niet alleen het zoekwoord zelf, maar ook synoniemen.

Afbeeldingen

Wil je hoger in de zoekmachine met SEO teksten komen, dan zijn afbeelding van essentieel belang. Je kunt iedere afbeelding namelijk een ALT tekst meegeven. Deze tekst wordt door Google gezien als ‘zoekwoord’. Wanneer mensen dan op afbeeldingen zoeken en vervolgens je afbeelding aanklikken, worden ze doorgelinkt naar je website of webshop. Ontzettend handig dus.

Conclusie

Zoals je ziet bestaat het schrijven van een goede SEO tekst uit verschillende facetten. Niet voor niets is het hoger in de zoekmachine met SEO teksten komen een essentieel onderdeel voor iedere website of shop. Op deze manier vergroot jij de kans op bezoekers naar je website, met als gevolg potentiële klanten. Vraag nu vrijblijvend een webdesign offerte aan of vergelijk de prijzen van online marketing bureau’s bij ons op de website!