12.9 C
Nederland
september 22, 2023
VPRA
Image default
Zakelijk

Het effect van betaalde blogs

Het effect van betaalde blogs

Wanneer je actief aan de slag gaat met het optimaliseren van je website, dan kan dit op verschillende manieren. Eén van de veelvoorkomende manieren is linkbuilding. Dit is het plaatsen van links op andere websites, zodat dit door google wordt gezien als stem. Deze stemmen bij elkaar opgeteld bepalen mede op welke positie jij wordt geplaatst op bepaalde zoektermen die in Google worden ingevoerd. Wanneer je actief bezig bent met online marketing of linkbuilding, dan is de kans aannemelijk dat je uiteindelijk te maken krijgt met betaalde plaatsingen. Maar wat is het effect van betaalde blogs nu eigenlijk?

Autoriteit

Voor succesvol linkbuilden is een goede strategie van essentieel belang. Zo dient het linkprofiel natuurlijk te zijn en is het gebruik van verschillende anchor teksten ontzettend belangrijk om het geheel zo natuurlijk mogelijk over te laten komen. Daarnaast is het plaatsen van blogs en links op autoritaire websites belangrijk om voldoende waarde mee te krijgen richting je eigen website. Voor deze websites dient vaak te worden betaald om hier een blog op te mogen plaatsen. Het effect van zo’n link kan dus enorm groot zijn. Het effect van betaalde blogs is dus wel degelijk waarneembaar.

Kosten van een betaalde blogs

Dat het effect van betaalde blogs wel degelijk groot is, is te zien aan de verschillende prijzen die hiervoor betaald worden. Zo kan het zijn dat je voor een goede blog plaatsing enkele honderden tot zelfs wel duizenden euro’s dient te betalen. Toch is het effect van betaalde blogs op lange termijn gigantisch. Wanneer je door een plaatsing ineens van plek 5 naar plek 2 schiet in Google, dan zal dit betekenen dat je bezoekersaantallen flink toenemen, met extra omzet als gevolg. Afhankelijk van de autoriteit en ook de bezoekersaantallen, wordt de prijs van het plaatsen van een blog bepaald.

Hoeveel betaalde blogs plaatsen?

Het effect van betaalde blogs is meermaals bewezen, toch is het wel belangrijk rekening te houden met het aantal betaalde blogs plaatsen. Wanneer je namelijk in één keer tal van artikelen plaatsen, zal Google dit kunnen opmerken als onnatuurlijk, met eventuele nadelige gevolgen tot gevolg. Zorg er dus altijd voor, dat wanneer je kiest voor betaalde plaatsingen van blogs, je dit gelijkmatig doet. Door stapje bij beetje de frequentie te verhogen, zal je merken dat de effecten op lange termijn exponentieel zullen toenemen. Het effect van betaalde blogs is dus wel degelijk enorm groot.