7.6 C
Nederland
februari 6, 2023
VPRA
Image default
Zakelijk

7 x cadeautips om je waardering voor werknemers te tonen

Zo nu en dan mogen werknemers wel eens in het zonnetje gezet worden. Er zijn natuurlijk momenten dat het personeel iets extra’s krijgt, maar meestal is dat in de vorm van een geldbedrag of kerstpakket. Uit een spontaan aardigheidje met een persoonlijk stempel spreekt meer waardering. Dat hoeft niet per se veel te kosten. Zie de zeven tips hieronder: toffe aardigheidjes, het hele jaar door.

Mok met foto

Zo is een mok met foto bedrukken, of met een grappige tekst, een leuk idee. Die mokken worden waarschijnlijk vervolgens op de werkplek gebruikt, dus herinneren er dagelijks aan dat werknemers gewaardeerd worden. Het zijn eveneens unieke relatiegeschenken.

Bedrukte tas, shopper of rugzak

Wie zoekt naar meer originele cadeaus die bedrukt kunnen worden, komt snel uit bij de website Igopromo.nl. Hier worden ook uit duurzame materialen vervaardigde tassen, shoppers en rugzakken met print naar keuze aangeboden. Dit zijn tevens leuke gadgets om tijdens bedrijfsuitjes te overhandigen.

Voor de zomervakantie: badhanddoeken meegeven

Als de zomervakantie nadert, is het uitdelen van (gepersonaliseerde) badhanddoeken een toepasselijk gebaar om je personeel een fijne break te wensen en te laten zien dat je zijn werkzaamheden ook dit jaar weer hebt gewaardeerd. Denk aan een mooie tekst of afbeelding voor op de handdoek.

Sinterklaastijd: denk aan de chocoladeletters!

Als de herfst inzet, word je eraan herinnert dat de goedheiligman in aantocht is en om deze gezellige traditie ook op het werk in ere te houden, is het een kleine moeite om voor iedereen chocoladeletters te bestellen. Dat geeft werknemers het huiselijke gevoel dat op een werkplek noodzakelijk is.

Italiaans pakketje

Dit idee wordt altijd gewaardeerd: stel een pakketje met Italiaanse lekkernijen samen. Een mooi flesje wijn, een stukje kaas, olijven, olie, vrijwel iedereen weet er wel raad mee in zijn keuken. Het is een kwestie van alles bestellen en op een rustig moment de pakketjes smaakvol inpakken. Je personeel zal verrast opkijken!

Fotokalender

Selecteer een aantal foto’s van mooie momenten op het werk. Een feestje, een presentatie of andere sfeerbeelden van de werkvloer. Online stel je hier een mooie verjaardagskalender van samen – dat is in een kwartiertje gepiept, en heel betaalbaar bovendien. Ook het al genoemde Igopromo biedt kalenders aan.

Trakteer spontaan op een etentje!

Het werkt verfrissend voor zowel je werknemers als jezelf als je spontaan trakteert. Op een warme dag het werk stilleggen en iedereen naar een terras dirigeren voor een borrel met hapjes, dat krijgt de handen wel op elkaar. Tip: als je een borrel/diner op het laatste moment organiseert – voor het verrassingseffect – zal misschien niet iedereen kunnen. Een uitgebreide lunch is dan een alternatief.