12.9 C
Nederland
september 22, 2023
VPRA
Image default
Wonen

Welk bed kiest u in uw nieuwe slaapkamer?

U heeft een nieuwe slaapkamer en bent op zoek naar het meest belangrijke meubel uit die desbetreffende kamer, namelijk: het bed. Dat is niet zomaar een zoektocht, u brengt namelijk zo’n 8 uur per 24 uur (soms iets meer ;)) door in uw bed. Het is daarom belangrijk dat u een bed kiest wat goed bij u past en waarvan u niet binnen no time denkt: “Had ik maar een ander bed gekozen.” Precies om die reden vergelijken we in dit artikel verschillende soorten bedden. Dan weet u van tevoren precies waar u mee te maken krijgt en hoeft u zich geen zorgen te maken dat u voor het verkeerde bed kiest. Zo kunt u vandaag nog aan de slag met het uitkiezen van een geschikt nieuw bed, ideaal!

Houten bedden

Wat houten bedden zo ontzettend makkelijk maakt is het simpele uiterlijk. Een houten bed past binnen ieder interieur en wanneer u toch twijfelt aan het uiterlijk van uw bed kunt u het bed een andere kleur geven. Op deze manier hoeft u geen nieuw bed te kopen en dat scheelt in de portemonnee. Ook hoeft u het bed vrijwel niet te onderhouden, een stofdoek/vochtige doek is genoeg om het bed te onderhouden. Ook kunt u uw eigen matras of bedbodem kiezen, het houten bed is slechts een frame. Het type bodem kunt u dus naar eigen wens uitkiezen. Buiten dit alles is een houten bed enorm hygiënisch, omdat het bed vrijwel niet vatbaar is voor huisstofmijt.

Slaapkamer

Metalen bedden

Een metalen bed is uiteraard ook een goede optie en kent ook verschillende voordelen. Misschien wel het grootste voordeel is de duurzaamheid van het bed. Het bed gaat namelijk ontzettend lang mee en hoeft niet op de korte termijn vervangen te worden. Buiten dat is het bed tijdloos en kan het wat betreft de trends de komende 100 jaar mee. Ook is het bed ontzettend makkelijk te verplaatsen dankzij het lichte gewicht. Weet u dus van uzelf dat u er van houdt om uw kamer zo nu en dan is even helemaal om te gooien? Dan kunt u het beste kiezen voor een lichtgewicht metalen bed. Ook voor mensen met allergieën is een metalen bed enorm handig, een metalen bed is namelijk totaal niet vatbaar voor huisstofmijt. In onderhoud zijn metalen bedden enorm makkelijk net als het houten bed, zo nu en dan een vochtige doek is genoeg.

Gestoffeerd bed

Een gestoffeerd bed is ontzettend strak en past bij een modern interieur. Heeft uw slaapkamer geen modern interieur? Dan is het misschien handiger om voor een ander type bed te kiezen. Buiten dat is de reiniging/onderhoud van het bed ook onwijs complex. Eens in de zoveel tijd moet het bed sowieso worden stof gezogen, maar buiten dat is het ook belangrijk om het bed weleens aan te pakken met de tapijtreiniger. Met de tapijtreiniger kunt u het bed eerst nat maken met schoonmaakmiddel en water om vervolgens alle viezigheid en het water weer op te zuigen. Ook is dit bed ontzettend vatbaar voor huisstofmijt. Met het juiste onderhoud en de juiste combinatie met het interieur is dit bed overigens wel een echte aanrader.