VPRA
Image default
Wonen

Tips om de juiste vloertegels te kiezen

Als we het over vloertegels hebben, zijn er vier categorieën waarin ze verdeeld kunnen worden. Woonkamer vloertegels, keuken vloertegels, badkamer vloertegels en tegels voor buiten, zoals voor het balkon of terras. Er zijn brede variëteiten aan vloertegels op de markt, allemaal met hun eigen voordelen en nadelen. Bepaalde tegels zijn betaalbaar terwijl andere robuust en van hogere kwaliteit zijn. Ook zijn er tegels met handige hygiënische eigenschappen.

In dit artikel krijg je negen tips die van belang zijn bij het uitzoeken en kiezen van nieuwe vloertegels. We zullen zien waarom het belangrijk is om een budget te stellen. De huisstijl, grootte van de kamer en kleuren moeten ook in acht worden genomen voor het kiezen van de perfecte vloertegels. Lees maar verder

1. Hoeveel wil je uitgeven?

Door ons te zeggen hoeveel je precies wilt uitgegeven aan nieuwe vloertegels, kunnen de tegelspecialisten van De Tegel Boutique je betere advies geven. Dus het is altijd handig om een budget van tevoren vast te stellen. Als je jouw budget met ons deelt kunnen wij veel gerichter adviseren. Dit is zeer geschikt voor de personen die nog niet precies weten voor welke soorten vloertegels ze uiteindelijk gaan kiezen. Als je weet hoeveel je zal uitgeven kan je kijken naar verschillende tegels die binnen jouw budget vallen. Dit zal het kiezen van de perfecte tegels vergemakkelijken. Want de keuze zal beperkt worden tot de juiste tegels speciaal voor jou.

2. De grootte van de ruimte

Bij het kopen van vloertegels moet je ook rekening houden met de grootte van de ruimte of kamer. Waarom? Door op de grootte te letten en de juiste maat vloertegels te installeren, kun je de kamer opener en ruimer laten lijken. Je kan een ruimere sfeer creëren, en een illusie dat de kamer groter is. Voor een grote of middelgrote ruimte worden er vaak grote tegels gebruikt. Meestal wordt er voor 60x60cm of groter gekozen. Voor de kleinere ruimtes zoals een badkamer, worden er kleine tot middelgrote vloertegels gebruikt. De tegels moeten namelijk heel goed passen in de kamer.

3. Kleuren van de tegels kiezen

Ook spelen de kleuren van de vloertegels een zeer belangrijke rol. Kleuren creëren het sfeer van een ruimte, je kunt verschillende looks hiermee bereiken. Je kunt ze ook gemakkelijk combineren om een contrasterende kleur te creëren. Waarom wordt dit gedaan? Kleuren combineren wordt meestal gedaan voor gebieden die vaker gebruikt worden. Dit zijn plaatsen met vloeren die gemakkelijk vuil worden. De verschillende kleuren en texturen kunnen helpen om de vloer hiervan te verbergen. Zo zal het langer schoon, mooi en glanzend uitzien.

Kleuren worden ook gebruikt om kamer veel groter te laten aanvoelen. Ruimtes zullen groter lijken als je pastelkleurige, crèmekleurige en fel gekleurde vloertegels gebruikt. Donkere vloertegels kunnen een warme sfeer creëren. Vooral voor de meer open en grotere ruimtes waar er voldoende verlichting is.

4. Jouw huisstijl

Voor elke huisstijl is er de perfecte stijl van vloertegels. Dus het is aangeraden om ook het concept van jouw woning in acht te nemen bij het kiezen van de tegels. Bepaalde tegels zullen schitteren in minimalistische woningen met een moderne architectuur. Terwijl andere soorten tegels beter passen bij een woning met Mediterrane architectuur, zoals Victoriaanse tegels. Je kunt voor tegels met mooie patronen gaan, of eenvoudige tegels om een minimalistische leefruimte te creëren. Je zal moeten kijken naar wat je mooi vindt. Heb je liever een vloer met een rustieke of moderne uitstraling? Naast je huisstijl kunnen ook de meubels een rol spelen. Het is zeer belangrijk dat de vloer en het interieur mooi in balans staan. Wij zullen jou graag helpen om dit te bereiken, door het juiste advies te geven.

5. Onderhoudsgemak

Het onderhoudsgemak zal verschillen bij de vele soorten vloertegels. Sommige tegels zijn gemakkelijker te onderhouden dan de andere. Je hebt tegels die snel vuil worden, je zal ze dan optimaal moeten reinigen. Het is dus zeer belangrijk dat je de vloer snel en gemakkelijk schoon zal kunnen krijgen. Vloertegels die wat makkelijker in onderhoud zijn, zijn perfect voor de mensen die niet zo dol zijn op vloeren poetsen. Het kan je namelijk ook heel wat tijd en geld besparen.

6. Combineren

Wist je dat je binnentegels met buitentegels kunt combineren? Dit wordt tegenwoordig heel vaak gedaan, omdat het zeer gemakkelijk is. Vaak worden er keramische tegels hiervoor gebruikt. De terrastegels worden netjes met de woonkamer vloertegels gecombineerd. De reden hiervoor is omdat je dezelfde leuke sfeer kan creëren voor zowel binnen als buiten. Door dezelfde tegels te gebruiken zal het binnen ook wat groter en ruimer gaan lijken.

7. Vloerverwarming

Vloerverwarming biedt enorm veel comfort, vooral wanneer het heel koud is. Voor veel mensen is het een echte must-have. Dus als je wil dat de vloer warm en comfortabel aanvoelt is vloerverwarming aanbevolen. Het wordt geïnstalleerd voordat je de tegels zet. Als je twijfelt of je nou wel of niet voor vloerverwarming kiest, zal je eerst goed erover moeten nadenken. Het is natuurlijk ook een investering. Als de vloertegels al liggen is namelijk al te laat voor vloerverwarming.

8. Tegelzetter

Onze webshop heeft alles wat je nodig hebt om de vloertegels zelf te leggen. Wij hebben diverse gereedschappen die van toepassingen komen bij het leggen van tegels. Belangrijke gereedschappen zoals hamers, beitels en kniebeschermers. Ook zal je de juiste materialen moeten gebruiken zoals tegellijm en voegmortel. Bij De Tegel Boutique zal je alle tools en toebehoren vinden. Je kunt ook ervoor kiezen om het tegelwerk te laten doen door onze professionele tegelzetters.

Alles kan geleverd worden en onze vast team tegelzetters kunnen verschillende diensten verlenen. Van nieuwbouw en reparaties tot onderhoud van de vloeren. Noem maar op. Door ervoor te kiezen om de vloertegels professioneel te laten zetten zullen ze de correcte verdeling en legrichting hebben. Onze team is zeer betrouwbaar en het doel is om alle klanten volledig tevreden te stellen.

https://www.detegelboutique.nl/