2.5 C
Nederland
november 28, 2023
VPRA
Image default
Wonen

Tiny house maken en bouwen op schroeffundering

Tiny house maken en bouwen op schroeffundering is hot!

De vraag naar woningen is op moment van spreken enorm in Nederland. Er is een gigantische tekort aan woningen en de komende jaren zal dat tekort ook blijven door een combinatie van een groeiende vraag en beperkte ruimte om te bouwen én het verlenen van bouwvergunningen. Vooral omdat traditioneel bouwen een grote impact legt op het milieu en dus de stikstof norm, zal de komende tijd het steeds lastiger worden om snel woningen te bouwen voor starters in een korte tijd. Er is kortom veel vraag naar duurzaam bouwen met behulp van duurzame oplossingen. Daarom zie je steeds vaker dat mensen kiezen voor een tiny house!

De schroeffunderingen van WSF zijn dé perfecte oplossing voor het aanleggen van funderingen om bijvoorbeeld een tiny house te bouwen op een snelle, voordelige en milieuvriendelijke manier. Hierover later meer.

Gebruik van een tiny house

Zoals gezegd groeit de vraag in Nederland naar kleine, compacte woningen die duurzaam zijn en ook kostentechnisch een stuk voordelig zijn dan een traditioneel huis. Tiny houses zijn echter te maken in alle soorten en maten. Ze kunnen namelijk ook gebruikt worden als tiny office, ofwel een thuiskantoor in je tuin. Of wat te denken als een compacte B&B of externe inspirerende werkplek. Wel wordt over het algemeen tiny houses gebouwd om er langdurig in te wonen.

Waarom zelf bouwen?

Een tiny house is zoals de naam al zegt een klein project. Relatief natuurlijk, want je kunt er wel heel druk mee zijn. Wel is het zo dat mits je handig bent of de juiste mensen en bedrijven kent, vrij snel en eenvoudig een tiny house kunt maken. Doordat er al veel mensen een tiny house hebben gebouwd, zijn er al kant en klare tekeningen die je kunt hergebruiken en wat eraan kunt aanpassen om zo relatief snel een bouwtekening klaar te hebben. Daarnaast is het gewoon gaaf om te zeggen dat je je eigen huis hebt gebouwd, toch? 😉

Tip: denk aan een goede planning

De basis voor een succesvolle tiny house project is de planning. Voordat je gaat bouwen, is ons advies om goed na te denken over de verschillende aspecten die bij zo’n bouw komen kijken. Laat je ook daarom deskundig adviseren door professionals zoals WSF schroeffundering. Wij hebben reeds veel ervaring in het aanleggen van funderingen voor complete ecodorpen. Onze adviseurs kunnen op basis van je wensen goed inschatten wat de doorlooptijd is en welke materialen je nodig hebt om ej tiny house te bouwen.

Voordelen van een Tiny House zonder wielen

Tiny houses zie je soms ook met wielen. Deze vorm van constructie is vooral handig als je je tiny house gemakkelijk zelft wilt verplaatsen of een tijdelijke plek zoekt op bijvoorbeeld een camping. In sommige gemeentes is het verplicht dat je tijdelijke plek op wielen staat. Echter, de voordelen van een tiny house zonder wielen zijn;

  • geen beperkingen als het gaat om gewicht of afmeting
  • je kunt een hypotheek krijgen
  • het verkrijgen van een bouwbesluit is doorgaans makkelijker
  • je kunt gebruik maken van schroeffundering

Tiny house bouwen en maken op schroeffundering

Wil jij ook graag een tiny house bouwen met gebruik van een voordelige en snelle fundatie ZONDER beton? Dan is schroeffundering dé beste oplossing. Deze schroeven kunnen wij binnen één dag plaatsen en hierbij is GEEN zwaar materiaal nodig en is er daardoor dus ook veel minder personeel nodig. Deze vorm van funderen wint aan terrein in Nederland omdat het goedkoper én duurzamer is. De schroefpalen zijn namelijk herbruikbaar en dat maakt het een duurzame manier van bouwen. Heb je bouwplannen? Stuur een e-mail naar info@schroeffundering.nl of bel naar 0548 – 745034.

https://schroeffundering.nl/