14.8 C
Nederland
september 21, 2023
VPRA
Image default
Winkelen

Wat heb jij vandaag aan?

Door de jaren heen is kleding en de stijlen hiervan steeds meer een eigen taal gaan spreken. Of je nou gaat voor een pak met een bralette, of gaat voor een catsuit met een print of een effen kleur, het is een statement. Het is de manier om te laten zien hoe je je voelt, waar je voor staat of waar je van houd. In dit artikel gaan we kijken naar een aantal stijlen die in de komende maanden op zullen komen.

Praten door middel van kleding

Van een printje wat je leuk vind, tot een tekst die precies past bij je karakter. Er zijn verschillende manieren om te spreken met de mensen om je heen door middel van je kleding. Of het nu gaat om een culturele uitspraak, een band logo, een jaren 60 print of drag pumps, mensen die het zien zullen een bepaald beeld krijgen van de persoon die het draagt. De regels zijn niet meer zo abstract als ze ooit waren, waar ‘netjes’ betekende ‘in pak’ of ‘in een jurk’, kan je nu ook een jogging broek van goede kwaliteit combineren met een net jasje.

Het psychische effect van kleding

Tijdens de Corona Crisis kwamen er veel stukken uit over hoe kleding effect kan hebben op je psychische gezondheid. Zachte, wollige, comfortabele kleding was een go-to in de pandemie. Want zonder het idee dat we er ‘presentabel’ uit moeten zien, gaan we terug maar de comfort van de kleding die we aan hebben om zo gemakkelijk mogelijk door de dag te komen.

 

Loungewear en activewear werden ineens een aantal van de meest gekochte kledingstukken. Want werken in je pyjama is voor de meeste mensen toch iets wat ze onbewust minder actief maakt, wat ook weer effect heeft op de gemoedstoestand. Het is dus erg goed om je er bewust van te zijn dat die trend die zo leuk is, en je zo graag wilt, alsnog kan tegenvallen.

Bewuster omgaan met onze kleding

In 2022 zijn we ons steeds bewuster van de hoeveelheid kleding er rondgaat op onze planeet. ‘Fast Fashion’ is uit. Mensen willen hun kleding vaker tweedehands kopen of duurzaam ontwikkeld hebben. Waar dit soort dingen vroeger verbonden waren aan de status van iemand, is dat tegenwoordig steeds meer losgelaten en wordt het juist gerespecteerd als je je kleding een tweede leven geeft. Mensen willen steeds meer een minimale kast met minder kleding die ze, eigenlijk, nooit of weinig dragen. Het gaat hier niet meer om het hebben van veel, maar juist bewuste kleding, om op deze manier een steentje bij te dragen aan het milieu.

Outfits maken met minder, maar beter.

Een goede manier om veel outfits te kunnen maken met minimale items, is door middel van het kopen van goede basiskledingstukken. Daarnaast kan je dan meer geld te steken in het uitzoeken van de kleding die te duidelijk te zien is, of accessoires die hierbij passen.

 

Zo kan je bijvoorbeeld met een simpel zwart of wit t-shirt een hoop verschillende jasjes stylen. Zo heb je nog steeds veel afwisseling, maar door te investeren in de kleding die dan het meeste te zien is kan je lang genieten van de kleding die je haalt. Goede items om te investeren zijn (hand)tassen, hoeden, petten, schoenen, sieraden, en blouses.

Welke ‘trends’ gaan we zien?

Tegenwoordig hebben we allemaal steeds meer een eigen stijl. Of dit nou een combinatie is van verschillende stijlen die je eigen maakt, of dat een specifieke style is. Maar trends zullen altijd blijven.

 

Dit jaar staat in het thema van die items die je op een mooie basic top kan stijlen! Van micro blazers tot felgekleurde tassen, van de trenchcoat tot chunky heeled schoenen.

Glitters, schakel riempjes, blouses, dit jaar is HET jaar om te investeren in die items waar je nog jaren plezier uit kunt halen, als je binnen je stijl blijft.

Wat is onze trend voor 2022?

Een trend die op social media al steeds meer naar voren komt is de ‘BH’ trend, waarin je een leuke bralette of BH combineert onder een set van een bijpassend jasje en nette broek. Ook dit is makkelijk door te voeren, want dat zelfde leuke jasje past ook op dat zwarte shirt, en op die broek kan je ook een romper doen voor een nette gelegenheid! Je kunt met die 3 kledingstukken zoveel verschillende outfits creëren. 2022 is het jaar om te gaan voor die kledingstukken waar je van dacht dat het misschien te veel was, want die ‘statement pieces’ zijn het beeld van deze lente.

https://www.bestofamsterdam.com/nl/category/shoppen/