VPRA
Image default
Gezondheid

Je pasgeboren babys eerste vijf maanden

Je nieuwe babys-onderzoek zou binnen de eerste paar levensuren moeten beginnen. Een pasgeboren baby heeft een wiebelige hoofdje en zachte plekken op zijn hoofd. De cranium is een gevoelig deel van het lichaam en je wilt misschien voorkomen dat je je baby tijdens deze eerste uren stuitert. Je gezondheidsprovider controleert ook je pasgeboren babys ogen, oren, scrotum, clitoris, labia, zenuwen, spieren en houding.

Je pasgeboren baby is in staat om geluiden voor de geboorte te horen en heeft het vermogen om objecten op een afstand te detecteren. Je kan een spiegel of ander object gebruiken om de rootreflex te demonstreren. Deze reflex vindt plaats wanneer je de hoek van de mond van de babys steekt. Deze reflex helpt het kind de borst of fles te vinden. Als een pasgeborene, kun je niet zien of je baby het object zal opmerken. Het kan een verre geluid zijn, of het kan een onbekende zijn.

De visie van je baby wordt bij de geboorte ontwikkeld, maar hij of zij kan dichtbij zien. De focus van zicht in een pasgeborene is op 30 centimeter of acht tot twaalf inches. Deze afstand kan echter dramatisch veranderen. Tijdens de eerste paar dagen na de geboorte zal een pasgeboren baby een menselijk gezicht herkennen en het beginnen te herkennen als een persoon. Deze fase duurt maximaal vier maanden, wanneer de baby in staat zal zijn om verbindingen te maken tussen zicht en geluid.

Een huidtint van pasgeborenen is grijs of schemerig blauw, en het zal binnen een paar minuten veranderen in een normale kleur. De pasgeborene heeft een zeer sterke rooting-reflex, en als er iets in zijn mond wordt geplaatst, is de baby klaar om het te zuigen. De pasgeborenen huid is bedekt met bloedstroken, en hij heeft een speciale coating op zijn gezicht genaamd Vernix Caseosa. Dit is een antibacteriële barrière, daarom is het zo gemakkelijk voor een pasgeborene om objecten in hun omgeving op te halen en erkennen.

Tijdens de eerste paar dagen slaapt je pasgeboren baby gedurende lange tijd. Ze zijn slechts een paar uur wakker, maar ze hebben elke paar uur eten nodig. Als je zich zorgen maakt over je pasgeborenengewenst, voer dan vaker je baby. Hij of zij zal wakker zijn wanneer hij of zij niet langer dan vier uur voedt. Wanneer hij of zij 4 uur niet voedt, moet je hem onmiddellijk wakker maken en hem of haar voeden.

Je pasgeboren baby heeft veel reflexen. De rooting Reflex is wanneer je baby naar een object draait dat hij of zij wil eten. De zuigreflex vindt plaats wanneer je een voorwerp in de mond van een pasgeborene plaatst. Het is mogelijk om je stem te horen en erkennen voordat je het kunt zeggen, dus maak je geen zorgen als je niet in staat bent. Als je baby niet praat, kun je proberen met hem te praten.