VPRA
Image default
Wonen

Hoe kleuren de sfeer van je woning bepalen

Je denkt er eigenlijk nooit bij na. En staat er vrijwel niet bij stil. Maar onbewust vertellen kleuren ons of we ons er fijn in voelen, of we dit als kil of juist warm ervaren. Of we ons er veilig bij voelen of dat het juist een gevoel van geluk weergeeft.

Zo zal de kleur die je in je huis gebruikt ook een gevoel opwekken. Natuurlijk wil je in je woning een fijne gevoel creëeren. Maar hoe doe je dat? IN dit blog gaan we hier nader op in.

Het belangrijkste is natuurlijk om voor je inventaris en woondecoratie de kleuren kiezen die jezelf mooi vindt. Ook al is dat pimpelpaars. Als jij er gelukkig mee bent is dat natuurlijk het belangrijkste. Maar wil je een warme, cossy sfeer creëren? Dan moet je zeker niet voor paars gaan. Dan kun je beter voor warmere kleuren gaan. En dat zijn bijvoorbeeld de kleuren: beige, bruin, donkergroen, bordeaux rood, zand.

Ik zou ook niet voor al te drukke printjes gaan. Hou je gordijnen en je tafelzeil of tafelkleed rustig. Dat geldt ook voor je vloerkleed. De sierkussens kun je wel wat accentueren met een wat drukker printje of een opvallender kleurtje. Werk met veel natuur producten. Leg bijvoorbeeld een nep schapenvachtje over je bankleuning, zorg voor een sfeervol rieten mandje en wellicht is een katoenen tafelkleed beter dan plastic tafelzeil. Kleed je tafel gezellig aan met wat decoratie artikelen. Een bloemetje zorgt al voor sfeer. Een kaarsje of beeldje kan ook sfeer toevoegen.

Zijn de kasten in je huis in het wit? Beplak ze dan met plakfolie hout. Hout maakt een woning heel erg sfeervol. Ook al is plakfolie natuurlijk niet echt. De printjes lijken tegenwoordig zo echt. Dat het echt de moeite waard is om wat kasten en tafeltjes onder handen te nemen.

Zorg ook dat er niet teveel rommeltjes in huis liggen. Dat geeft onrust. Zorg voor wat opbergmandjes in huis waar je losse spulletjes zoals afstandsbedieningen, folders, pennen en andere spulletjes in kunt opbergen. Veel van deze leuke artikelen vind je trouwens bij Hiptafelzeil. Leuke webshop waar je echt vrolijk van wordt.