VPRA
Image default
Wonen

Geef je kind een speelhuisje kado!

Is uw kleine koter binnenkort jarig en bent u eigenlijk nog op zoek naar een geschikt en origineel verjaardagscadeau? Waarschijnlijk heeft uw kind een heel verlanglijstje gemaakt. Natuurlijk kunt u daar iets uit kiezen, maar een ander cadeau waar uw kind nooit op had gerekend, is misschien wel veel leuker. Wat dit speciale cadeau is? Lees dan snel verder en kom erachter! 

Heeft u wel eens nagedacht over een speelhuisje? Hierin kan uw kind heel de dag spelen, alleen of met wat vriendjes en vriendinnetjes. Er zijn veel voordelen verbonden aan een huisje in de tuin. Ten eerste zorgt een speelhuisje voor uren speelplezier – gewoon bij u in de achtertuin! Daarnaast zijn er ontzettend veel type speelhuisjes te vinden, in allerlei soorten en maten. Daardoor is er altijd wel een geschikt speelhuisje voor u en uw kind of meerdere kinderen te vinden. Heeft u bijvoorbeeld meerdere kinderen die maar al te graag gebruik willen maken van zo’n leuk speelhuisje? Ga dan op zoek naar een groot speelhuis, bijvoorbeeld met leuke extra’s en attributen. Is uw kind dol op avontuur? Kies dan voor een speelhuis met glijbaan erbij! Daarnaast beschikken veel huisjes ook over een eigen kleine ‘veranda’.  Verder kunt u het huisje aanvullen met andere leuke accessoires, bijvoorbeeld een verrekijker of een telefoon. Alles om het speelplezier te verhogen en ervoor te zorgen dat uw kind helemaal happy is met zijn of haar verjaardagscadeau!

Het materiaal van een speelhuisje

U vraagt zich vast af welk materiaal u het beste kunt kiezen voor uw huisje. Bent u bekend met geïmpregneerd hout? Dit type hout gaat jarenlang mee, maar heeft dus wel de nodige onderhoud nodig. Indien u dit niet ziet zitten, dan kunt u natuurlijk ook voor een ander materiaal kiezen. Kies dan bijvoorbeeld voor een kunststof speelhuisje. Overigens zijn de meeste huisjes zijn gemaakt van hout. Houd u er bij aanschaf wel rekening mee dat u dit materiaal dient te blijven onderhouden. Hout blijft namelijk werken, dit komt doordat het een natuurproduct is. Zo kunnen er scheuren ontstaan in de oppervlakte van het hout, bijvoorbeeld bij mooi zonnig weer. Op die manier zal het huisje lang mee gaan en in prima conditie blijven, zodat u en uw kind(eren) er lang van kunnen blijven genieten.

De manier van monteren

Het speelhuisje kunt u zelf monteren in de voor- of achtertuin. In de eerste plaats dient u uiteraard wel de beschikbare ruimte in de te tuin te hebben om het huisje te kunnen plaatsen. Heeft u genoeg ruimte om zo’n huisje kwijt te kunnen? Aan de slag dan maar! Indien u geen tijd (of zin) heeft om dit huisje in elkaar te zetten, dan is het natuurlijk ook mogelijk om dit uit te besteden. De ervaring leert echter dat deze (kleine) inspanning altijd wordt beloond met de reactie van uw kind. 

Dol op buiten spelen

Een speelhuisje is dus een zeer geschikt als uw kind dol is op het buitenleven en niet genoeg krijgt van in de tuin ravotten. Bovendien kunt u ook een oogje in het zeil houden, want uw kind is tenslotte in de achtertuin. De reactie op het gezichtje van uw kind is ongetwijfeld onbetaalbaar! Verras hem of haar op de verjaardag zelf, bijvoorbeeld ‘s ochtends. Schuif langzaam de gordijnen open en uw kind zal meteen het nieuwe huisje in de achtertuin opmerken. Wat een leuke verrassing! Een fijne verjaardag gewenst!