VPRA
Image default
Wonen

Gebruik deze tips voor het vormgeven van je eigen stickers

Stickers kunnen ingezet worden voor uiteenlopende doeleinden. De één plakt zijn laptop vol met stickers die hun levensstijl vertegenwoordigen, terwijl de ander de naamsbekendheid van zijn merk weet te vergroten door leuke stickers te delen met klanten. Omdat stickers overal kunnen worden opgeplakt, zijn ze een uitstekend medium om jouw boodschap te delen met de rest van de wereld. Ben jij van plan om je eigen stickers in elkaar te zetten? Lees dan snel verder om kennis te maken met enkele basistips die jou verder onderweg helpen. 

Bepaal het doel van de sticker 

Voordat je aan de slag gaat met het ontwerpen van stickers, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je jouw stickerdoelstellingen weet te bepalen. Dit doe je door te bedenken waarvoor je jouw stickers precies wilt gebruiken en voor wie ze bestemd zijn. Wanneer je een duidelijker beeld hebt voor de bestaansreden voor jouw stickers, dan ben je beter voorbereid om te werken aan een passend ontwerp. 

Het ontwerp van de stickers 

Bij het maken van je eigen stickers, kun je vele kanten op als het gaat om ontwerpen. Ga aan de slag met wat voor tekenmateriaal je maar wilt: stiften, kleurpotloden, pastels, wat je maar wilt en werkt om jouw creativiteit te uiten. Teken al je stickerontwerpen uit en maak een verzameling van de leukste kunstwerken die je weet te creëren. Bij het bedenken van stickerontwerpen, kun je beginnen met een zelfportret, portretten van je vrienden of huisdieren, het logo van je merk of mooie plaatjes en woorden die je hebt gevonden. Van raamstickers tot autostickers, elke sticker begint met een leuk idee voor een ontwerp! 

Speel met de vorm

Als het gaat om de vorm van je stickers, kun je alle kanten op. Zo heb je niet alleen de mogelijkheid uit een vierkant of een cirkel, maar kan je jouw stickers laten uitlijnen in de vorm van jouw ontwerp! Het kost je niets en het kan het ontwerp ten goede komen! Hierdoor trek je nog meer aandacht met jouw stickers en zorg je ervoor dat jouw sticker er écht uit weet te springen.

Gebruik minder details 

Als je wilt dat je sticker opvalt, dan is het belangrijk om te begrijpen dat het weglaten van details er juist voor kan zorgen dat je sticker direct de aandacht weet te begrijpen van jouw doelgroep. Een sticker is namelijk een soort medium waarbij de ontvanger slechts een paar seconden de tijd heeft om de betekenis van je sticker te achterhalen. Zorg er daarom voor dat je het belangrijkste idee weet uit te werken en de details zoveel mogelijk achterwege laat.